Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia), candidatură pentru Comitetul Executiv al FRF! Alba, reprezentant la vârful fotbalului românesc

Mihai Dăscălescu, preşedintele divizionarei terţe Unirea Alba Iulia, va candida pentru a intra în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, ca şi reprezentant al Ligii a 3-a, alegerile urmând să se desfăşoare vineri, 4 august, când se va stabili şi ţintarul ediţie 2017-2018.

Oficialul echipei din Cetatea Marii Uniri are şanse mari să acceadă la vârful fotbalului românesc, într-o postură temporară, până în primăvara anului 2018, când se va desfăşura Adunarea Generală de alegeri a FRF. Dăscălescu şi-a depus dosarul astăzi şi este la al doilea scrutin din acest an, după ce, în iunie, a devenit, fără emoţii, al doilea vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba.

Dacă va fi ales, Dăscălescu ar fi al doilea reprezentant al judeţului Alba la vârful fotbalului autohton, precedentul caz fiind în 1999, când un alt unirist, Ioan Mărginean „Limoniu” a câştigat bătălia cu Mircea Govor (Olimpia Satu Mare).

Comitetul Executiv are în acest moment 14 persoane, printre care Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu, Octavian Goga, sau Valeriu Argăseală

În cadrul şedinţei din 27 iunie, a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal s-a luat act că patru dintre cei 14 membrii ai organismului FRF nu mai îndeplinesc condiţia necesară pentru a rămâne în funcţii. Florin Prunea, reprezentantul cluburilor de Liga 1, Ştefan Stana, reprezentantul cluburilor de Liga 2, şi Marius Burcă şi Alexa Krenek, ambii reprezentanţi ai cluburilor din Liga 3, şi-ar putea pierde locul în Comitetul Executiv în scurt timp. Fiindcă niciunul dintre cei patru conducători enumeraţi nu se mai regăseşte în cadrul vreunei echipe care activează în respectiva ligă pe care o reprezintă, atunci se vor organiza alegeri pentru a se vota înlocuitori, aceştia urmând a ocupa provizoriu posturile, până la data Adunării Generale de Alegeri a FRF, care va avea loc anul viitor, în luna martie sau aprilie.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...