Mihai Coșer: „Suntem oripilați de faptul că imperative stabilite de autorități, numite legi, nu fac altceva decât să protejeze companii ca RER-Vest RETIM, nu oamenii”
Mihai Coșer: „Suntem oripilați de faptul că imperative stabilite de autorități, numite legi, nu fac altceva decât să protejeze companii ca RER-Vest RETIM, nu oamenii”
Mihai Coșer, fostul purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia face o radiografie a modului cum anumite „imperative stabilite de autorități”, numite legi, protejează companii precum Asocierea RER Vest-RETIM, nu cetățenii.
„Ce facem cu rușii, domnule primar? Mă rog, ce-am face dacă ne-ar ataca? Am da cu gunoaie-n ei până și-ar da seama unde au nimerit și ar pleca singuri! Ori, poate, le-ar lua cu ei să le vândă, că se fac bani din gunoaie.
Situația nu revendică bahulă. Implică uimire și frustrare, nimic altceva! Am sesizat, azi, pe diverse canale, mai multe instituții responsabile cu sancționarea situațiilor de genul celor apărute la multe puncte de colectare a deșeurilor din oraș. Suntem oripilați de faptul că imperative stabilite de autorități, numite legi, nu fac altceva decât să protejeze companii ca RER-Vest RETIM, nu oamenii. Foarte puține pârghii, situații și excepții ce compromit tentativa de a amenda, indulgență cât maldărele de gunoaie și explicații halucinante.
Citește și: Județul Alba, „Vaticanul” gunoierilor: RER Vest – RETIM solicită oficial și cu nerușinare nerespectarea legii
Pozele acestea sunt de azi, 23 decembrie. Există calupuri de imagini datate cu mult înaintea acestui moment, dar nu e suficient pentru ca DSP, de exemplu, să poată acționa intransigent, pe modelul de la vămi unde nimeni nu trece nedeclarat, pentru că operatorul se pregătește să aducă dovezi (grafice și puncte GPS marcate în aparatura lor de monitorizare), cum că au ridicat zilnic gunoaiele. Moment la care orice sesizare, făcută de noi, devine fără obiect. Adică, e musai să-i creadă pe ei, nu pe cei care suportă situația.
După zile întregi de mizerie și haos majoritatea instituțiilor ce protejează omul de rând par să-și fi găsit menirea: aceea de a se bloca în minciunile și nesimțirea celor care încasează și batjocoresc un oraș întreg. Că atât le permite legea. Aceeași lege care, dacă văd o temperatură cu un grad mai mare în frigiderul unui amărât de comerciant, nu-i lasă pe gânduri și fără soluții.
Citește și: Ședință ADI Salubris: Cum motivează RER Vest – RETIM nerespectarea graficului de colectare și ridicare a gunoaielor în județul Alba
Nu, să nu închidem depozitul de la Galda pentru că nu merg tocătorul mecanic sau stația de epurare. Evident că s-ar umple orașul de gunoaie și mai tare. Dar tot operatorul ăsta neamendabil, plătește doar 17 euro pentru o tonă de gunoi depozitat la Galda, bani pe care-i încasează de la o casă în care trăiesc 6! persoane.
De ce ar sta altfel lucrurile taman acum când șefii primăriei, ai tuturor instituțiilor, se clatină de la plasele pline de cadouri primite, unele, probabil, și de la acest grup de firme?
Citește și: Gunoiul este ridicat la casele din Alba Iulia pe sistemul alba – neagra: „Asta are, asta n-are, asta e necâștigătoare”
Ca o concluzie intermediară a acestui calvar am aflat, pe surse, că Garda de Mediu a amendat operatorul cu 40 000 de lei. Ghici ce? Reprezentantul i-a întrebat unde și cum pot plăti mai repede…”, a scris Mihai Coșer pe blogul personal.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii Marți, 26 noiembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan