Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Mihai Coșer: „Suntem oripilați de faptul că imperative stabilite de autorități, numite legi, nu fac altceva decât să protejeze companii ca RER-Vest RETIM, nu oamenii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Mihai Coșer: „Suntem oripilați de faptul că imperative stabilite de autorități, numite legi, nu fac altceva decât să protejeze companii ca RER-Vest RETIM, nu oamenii”

Mihai Coșer, fostul purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia face o radiografie a modului cum anumite „imperative stabilite de autorități”, numite legi, protejează companii precum Asocierea RER Vest-RETIM, nu cetățenii.

„Ce facem cu rușii, domnule primar? Mă rog, ce-am face dacă ne-ar ataca? Am da cu gunoaie-n ei până și-ar da seama unde au nimerit și ar pleca singuri! Ori, poate, le-ar lua cu ei să le vândă, că se fac bani din gunoaie.

Situația nu revendică bahulă. Implică uimire și frustrare, nimic altceva! Am sesizat, azi, pe diverse canale, mai multe instituții responsabile cu sancționarea situațiilor de genul celor apărute la multe puncte de colectare a deșeurilor din oraș. Suntem oripilați de faptul că imperative stabilite de autorități, numite legi, nu fac altceva decât să protejeze companii ca RER-Vest RETIM, nu oamenii. Foarte puține pârghii, situații și excepții ce compromit tentativa de a amenda, indulgență cât maldărele de gunoaie și explicații halucinante.

Citește și: Județul Alba, „Vaticanul” gunoierilor: RER Vest – RETIM solicită oficial și cu nerușinare nerespectarea legii

Pozele acestea sunt de azi, 23 decembrie. Există calupuri de imagini datate cu mult înaintea acestui moment, dar nu e suficient pentru ca DSP, de exemplu, să poată acționa intransigent, pe modelul de la vămi unde nimeni nu trece nedeclarat, pentru că operatorul se pregătește să aducă dovezi (grafice și puncte GPS marcate în aparatura lor de monitorizare), cum că au ridicat zilnic gunoaiele. Moment la care orice sesizare, făcută de noi, devine fără obiect. Adică, e musai să-i creadă pe ei, nu pe cei care suportă situația.

După zile întregi de mizerie și haos majoritatea instituțiilor ce protejează omul de rând par să-și fi găsit menirea: aceea de a se bloca în minciunile și nesimțirea celor care încasează și batjocoresc un oraș întreg. Că atât le permite legea. Aceeași lege care, dacă văd o temperatură cu un grad mai mare în frigiderul unui amărât de comerciant, nu-i lasă pe gânduri și fără soluții.

Citește și: Ședință ADI Salubris: Cum motivează RER Vest – RETIM nerespectarea graficului de colectare și ridicare a gunoaielor în județul Alba

Nu, să nu închidem depozitul de la Galda pentru că nu merg tocătorul mecanic sau stația de epurare. Evident că s-ar umple orașul de gunoaie și mai tare. Dar tot operatorul ăsta neamendabil, plătește doar 17 euro pentru o tonă de gunoi depozitat la Galda, bani pe care-i încasează de la o casă în care trăiesc 6! persoane.

De ce ar sta altfel lucrurile taman acum când șefii primăriei, ai tuturor instituțiilor, se clatină de la plasele pline de cadouri primite, unele, probabil, și de la acest grup de firme?

Citește și: Gunoiul este ridicat la casele din Alba Iulia pe sistemul alba – neagra: „Asta are, asta n-are, asta e necâștigătoare”

Ca o concluzie intermediară a acestui calvar am aflat, pe surse, că Garda de Mediu a amendat operatorul cu 40 000 de lei. Ghici ce? Reprezentantul i-a întrebat unde și cum pot plăti mai repede…”, a scris Mihai Coșer pe blogul personal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea