Mihai Apolzan, un suflu nou pentru rezolvarea unor probleme vechi – COMUNICAT DE PRESĂ
Mihai Apolzan și-a anunțat, duminică, intenția de a candida la Primăria municipiului Sebeș, urmând să intre într-o competiție internă a PNL.
Apolzan a trimis următorul comunicat de presă:
Locuiesc, sunt născut şi crescut în Sebeş, sunt căsătorit şi am doi copii. Am 31 de ani si de profesie sunt inginer topograf, am activat în sectorul privat, în domeniul cadastrului şi al construcţiilor iar în prezent sunt Inginer Şef la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alba.
Am luat decizia de a mă înscrie în această cursă datorită faptului că asemenea majorităţii cetăţenilor din mun. Sebeş văd cum zi de zi şi an de an deciziile care privesc administrarea banului public se iau fie foarte greu fie foarte greşit.
Deschid discutia asupra unor teme importante, pe care toti cetatenii le considera esentiale pentru dezvoltarea orasului nostru:
Văd cum cei care sunt aleşi de către cetăţeni pentru a le apăra interesele şi sănătatea, nu sunt în stare să demonstreze dacă aerul din Sebeş este poluat sau nu. Câteva mii de oameni au protestat timp de câteva luni în stradă pentru că erau neliniştiţi în ceea ce priveşte sănătatea lor, consider ca şi minimă măsură care trebuia să fie luată în acest sens instalarea unei staţii de monitorizare a calităţii aerului de ultimă generaţie, care să indeplinească ultimele standarde europene în materie de mediu, mai ales că acestea sunt eligibile pe finanţare europeană.
Văd cum administraţia publică locală din Sebeş nu reuşeşte nici măcar după opt ani de zile să pornească absorbţia fondurilor europene, în timp ce alte oraşe şi municpii din judeţ au reuşit să atragă zeci de milioane de euro pentru modernizarea acestor localităţi. Ca şi comparaţie aş vrea să vă informez că bugetul de investiţii al Sebeşului pentru anul 2015 este de 17 milioane de lei, toată suma provenind de la bugetul local. Tot pentru anul 2015 oraşul Cugir are bugetul de investiţii de 30 de milioane de lei, dintre care 10 milioane de la bugetul local şi 20 de milioane din fonduri europene. Cel mai simplu exemplu cum un oraş cu aproape jumătate din bugetul Sebeşului îşi permite să investească aproape dublu din bugetul Sebeşului. Şi acest lucru se vede pe stradă, rămânem cu mult în urma altor municipii şi oraşe din judeţ în ceea ce priveşte modernizarea localităţii.
Văd un centru istoric al Sebeşului uitat de către administraţia publică locală. Este locul în care mulţi cetăţeni ai municipiului ies să se relaxeze după o zi de muncă sau o zi de învăţat, dar care din păcate nu este readus la adevărata lui valoare datorită lipsei de viziune şi de implicare. Ce a făcut Iohannis la Sibiu şi ce a făcut Hava la Alba Iulia putea să fie făcut şi la Sebeş şi astfel municipiul se putea dezvolta enorm şi din punct de vedere turistic pentru că potenţial există.
Văd numeroşi turişti care vin la Sebeş ca să viziteze Rezervaţia Naturală Râpa Roşie, unica de acest gen din România şi un lucru cu care noi sebeşenii ne mândrim. Din păcate în momentul în care turiştii văd starea în care se află drumul de acces către acest obiectiv precum şi panoul cu inscripţia „ACCES INTERZIS, proprietate privată” din apropierea platoului de la baza râpei, mulţi dintre acestia renunţă la ideea de a mai vizita rezervaţia.
Văd că în acest an cei aproximativ 200 de elevi ai şcolii germane au început cursurile în două locaţii închiriate găsite ca şi soluţie de ultim moment cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar. Având în vedere faptul că începând cu anul acesta s-a format şi o clasă de liceu, iar în anii următori se doreşte formarea unui ciclu complet de clase de liceu cu predare în limba germană consider ca fiind obligatorie găsirea unei soluţii la problema lipsei propriului spaţiu. În acest sens cred că soluția trebuie să fie găsită luând în considerare și liceul tehnologic pentru care există posibilitatea obținerii fondurilor europene în vederea construirii, extinderii sau modernizării unităților de învățământ, iar prin creșterea numărului acestora se vor putea elibera altele pentru elevii școlii germane.
Văd cum cetăţeni din Lancrăm, care circulă pe jos, sunt nevoiţi să traverseze zilnic pasajul peste autostradă şi cele două sensuri giratorii pe partea carosabilă, din cauza faptului că din neglijenţa anumitor persoane pe acolo nu au fost prevăzute trotuare.
Văd cum în oraşul în care s-a născut marele Lucian Blaga, chiar casa în care acesta a fost găzduit ca elev este folosită ca şi locuinţă socială în timp ce biblioteca municipală Lucian Blaga este înghesuită într-o încăpere din interiorul centrului cultural și clubul elevilor nu are un spațiu unde să își desfășoare activitatea.
Acestea sunt doar câteva lucruri pe care le vedem cu toții şi care arată cu câtă responsabilitate sunt tratate nevoile cetățeanului. Problemele sunt mult mai multe și la fel de importante, cum ar mai fi zecile de străzi de pământ încă nemodernizate de pe toată raza municipiului, cum ar fi barajul din Arini la care nu se mai lucrează de câțiva ani și pentru care sau distrus câteva hectare din parcul Arini, sau cum ar fi recenta lucrare de introducere a rețelei de apă potabilă din Răhău fără însă a fi măcar demarate lucrările pentru introducerea sistemului de canalizare în care să fie colectată apa menajeră.
Cred că echipa care a condus administrația Sebeșului în acești ultimi ani și-a arătat limitele și de aceea consider că Sebeșul are nevoie de un suflu nou în administrația locală. Din acest motiv am decis să mă înscriu în această cursă internă a PNL. Fac astfel un apel către oamenii care cred că în Sebeș se poate mai mult să vină alături de mine în acest proiect și să construim împreună orașul pe care n-il dorim.
Mihai Apolzan, PNL Alba
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 minute
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918