Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj), debutantă la Campionatele Europene Under 20 de cros

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atleta Mihaela Blaga (dubla legitimare CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) a luat startul azi în cea mai importantă cursă a carierei de până în prezent, la Fingal – Dublin (Irlanda) în cadrul Campionatelor Europene Under 20 de cros. Debutantă la acest nivel sportiva de 17 ani pregătită de Cristina Man a făcut parte din delegația României prezentă la ultima competiție de anvergură a acestui an, ce a cuprins 12 tricolori.

A fost o cursă grea, o primă experiență la o competiție de înalt nivel. Mai avem de învățat, este încă mică dar evoluția ei ne încurajează să sperăm la o comportare tot mai bună pe plan internațional. O felicit pe Mihaela din toata inima, le felicit pe toate fetele din echipa Under 20 a României, una tânără și aflată la început de drum, ce a terminat pe locul al 14-lea. Să avem sănătate și totul va fi bine”, a punctat pentru ziaruluirea.ro Cristina Man.

Talentata competitoare a concurat la nivelul junioarelor 1 (Under 20) într-o cursă pe un traseul extrem de dificil, din cauza ploii, a cărui podium a fost ocupat de Mehan Keith (Marea Britanie) – cu rezultatul 13:41, Ingeborg Ostgard (Norvegia) – timpul 13:44 și Emma Heckel (Germania) – 13:46. Mădălina Sîrbu (cu timpul 14:04), pe poziția a 20-a, a fost prima clasată dintre romance, urmată de Mihaela Maria Blaga (timpul 14:39; spre comparație, în octombrie, la Botoșani, când a luat bronzul la naționale, a avut 13:28) – locul 61, Maria-Talida Sfârghiu (rezultatul 14:54) – locul 78 și Iulia Florina Mărginean (timpul 14:56) – locul 80, proba fiind terminată de 99 de atlete.

Blăjeanca este pregătită de mai bine de 4 ani de Cristina Man (totodată vicepreședintele FRA) iar anul 2021 a fost unul remarcabil, cu 10 medalii (4 de aur, 5 de argint și una de bronz), deși a concurat în majoritatea cazurilor la categorii superioare de vârstă. Tot în Moldova, echipa AC “Mica Romă” Blaj a devenit vicecampioană națională a acestei categorii (medaliată cu aur fiind CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc), avându-le în componență pe Mihaela Maria Blaga, Alexandra Maria Hudea (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă”) și Andreea-Maria Bogdan (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă”). Grație acestui rezultat s-a obținut calificarea la o întrecere prestigioasă, Cupa Europei de cros, ECCC Cross Country, în 6 februarie 2022, la Oeiras (Portugalia).

Sursa foto: Cristina MAN (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea