Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Mierea, în combinație cu scorțișoara, are efecte miraculoase asupra organismului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mierea, în combinație cu scorțișoara, are efecte miraculoase asupra sănătății, și poate trata o serie de afecțiuni, potrivit cercetătorilor canadieni. 
miere-si-scortisoara-1Calitatile exceptionale ale mierii, ca medicament, dar si ca aliment, sunt cunoscute inca din Antichitate, cand era numita si „hrana vie”. Mierea se asimileaza usor, putand fi consumata si de diabetici, daca nu se depaseste o cantitate rezonabila. Se asimileaza usor si cele 435 de substante active pe care le contine ajuta la reglarea functiilor organismului.

Scortisoara, in afara de faptul ca este unul din cele mai bine vandute condimente din lume, are proprietati terapeutice, ea fiind folosita de 4000 de ani pentru tratarea diverselor boli – remediu impotriva frigului; a extremitatilor reci, a crampelor musculare, a durerilor cauzate de raceala sau gripa, a durerilor de articulatii, a indigestiei, a inapetentei.

Tratamente

Tulburari cardiovasculare – amestecul de miere si scortisoara reduce colesterolul, in acest mod prevenind riscul producerii unui atac de cord. In plus, inlatura tahicardia cauzata de diverse afectiuni sau stari psihice. De asemenea, amestecul reduce riscul producerii de hemoragii pentru ca intareste organele, muschii si tesuturile.

Raceala si gripa – simptomele acestor boli pot fi tratate cu un amestec de o lingura de miere calda cu un sfert de lingurita de scortisoara pisata. Tratamentul se face timp de trei zile si ajuta la ameliorarea tusei. Mierea cu scortisoara, consumate zilnic, intaresc sistemul imunitar, prevenind raceala si gripa.

Indigestie – daca stii ca mergi la o petrecere si vei manca mult si indigest, ia inainte de a pleca de acasa doua linguri de miere pe care ai presarat praf de scortisoara. Digestia va fi usoara, iar aciditatea de dupa va fi sigur inlaturata, potrivit jurnalul.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea