Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Monden-Clubbing

MIERCURI Spectacolul ”Iepurele Alb, Iepurele Roșu”, după piesa lui Nassim Soleimanpour, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MIERCURI Spectacolul ”Iepurele Alb, Iepurele Roșu”, după piesa lui Nassim Soleimanpour, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

Compania de teatru Skepsis se alătură celor 48 de teatre și companii de teatru din 25 de țări, de pe 6 continente, care vor prezenta publicului pe data de 13.03.2024 Iepurele Alb, Iepurele Roșu, spectacol creat după piesa de teatru semnată de Nassim Soleimanpour, cunoscut autor iranian!

Miercuri, 13.03.2024, ora 19.00, în Sala Amfiteatru a Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia, Skepsis va prezenta acest spectacol grație unui excelent demers de colaborare internațională început anul trecut cu Compania de Producție și Consiliere de Teatru Aurora Nova (Berlin, DE).

Citește și: Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 8 – 14 martie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

”Începând din 2012 compania de teatru Skepsis reprezintă Alba Iulia la diverse evenimente culturale la nivel internațional. Calitatea prestațiilor și seriozitatea cu care ne îndeplinim angajamentele au fost motivele pentru care Aurora Nova ne-a propus în 2023 o colaborare prin care am reușit să organizăm la Alba Iulia premiera acestui spectacol care a fost bine primit de publicul nostru. Iată-ne acum, în 2024, din nou parte a acestui frumos demers artistic internațional la care participă teatre și companii de pe 6 continente.” – Viorel Cioflică, Coordonator Skepsis.

ATENȚIE

Prin specificul său acest spectacol este bine pus în valoare într-o atmosferă mai intimă, astfel încât acesta se va desfășura în Sala Amfiteatru a Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia – capacitate maximă: 50 locuri.

Prezentată pentru prima oară în 2011, piesa de teatru Iepurele Alb, Iepurele Roșu este acum una dintre cele mai jucate piese la nivel mondial, fiind tradusă în 30 de limbi. Piesa este special concepută pentru a fi jucată folosind lectura la prima vedere, fără un regizor și fără repetiții, provocând actorul să construiască o experiență unică împreună cu publicul, prin puterea cuvântului, interacțiune și improvizație.

”Compania de Producție Aurora Nova și dl. Nassim Soleimanpour vă oferă piesa de teatru Iepurele Alb, Iepurele Roșu pentru a marca data de 13 Martie – ziua în care majoritatea teatrelor din lume au fost nevoite să își închidă activitatea acum câțiva ani din cauza pandemiei. Aurora Nova invită din nou teatrele de pretutindeni să marcheze importanța acestei zile ca parte dintr-un eveniment mondial dedicat celebrării teatrului și rezilienței sectorului cultural. Vă invităm la un eveniment menit să ofere speranță și să ne inspire în vremurile dificile cu care ne confruntăm.”- Aurora Nova.

Din pricina refuzului său de a satisface serviciul militar în Iran, autorului i-a fost retras pașaportul fiindu-i imposibil să părăsească țara până în 2013. Piesa de teatru Iepurele Alb, Iepurele Roșu a fost scrisă ca un mesaj al autorului adresat publicului de pretutindeni la care îi era imposibil să ajungă direct, subliniind importanța liberei exprimări artistice, pericolul manipulării și puterea transformatoare a teatrului. Deși Nassim Soleimanpur trăiește acum la Berlin, textul său rămâne actual într-o lume care se confruntă cu noi provocări și constrângeri.

IMPORTANT : toți agenții de presă trebuie să aibă în vedere faptul că autorul piesei este un cetățean iranian. Această piesă de teatru nu are un mesaj politic și în nici un caz nu trebuie descrisă sau prezentată în acest fel. Această piesă de teatru operează la un nivel metaforic, fără conotații politice și fără a încuraja comentarii sau observații în această direcție. Orice aluzie conform căreia piesa ar avea un mesaj antiguvernamental poate pune în pericol viața autorului. Rugăm presa să fie obiectivă în descrierea și prezentarea acestui eveniment.

Biletele (20lei pt adulți; 10 lei pt elevi, studenți și pensionari; 5 lei pt copii) pot fi achiziționate de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților începând de Luni, 11.03.2024, între orele 09.00-15.00 sau în ziua spectacolului până la ora 18.30.

Evenimentul este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2024 – un proiect cultural care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud; Muzeul Național al Unirii Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Punguta cu doi bani Regia: Gabriela Dumitru Cu: Ciprian Niculae, Voicu Hetel, Marius Nanau, Oana Banuta, Liliana Donici Gen Film: Teatru Durată: 39 min Rating: AG „Punguta cu doi bani” este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea