Rămâi conectat

Sport

Miercuri, ora 21.00, o nouă batălie în Champions League | ASPTT Mulhouse – Volei Alba Blaj, duel între campioane

Dan HENEGAR

Publicat

în

După un debut extraordinar în 2018, cu o victorie de răsunet, în Polonia, în Champions League, în minimum de seturi, Volei Alba Blaj are parte de o săptămână a marilor încercări, cu două jocuri de o importanţă extremă. Prima dintre partide este miercuri, de la ora 21.00 (ora României, direct la Digi Sport 4), în Champions League, în fieful campioanei Franţei, ASPTT Mulhouse, iar a doua se va disputa duminică, 28 ianuarie, de la ora 14.45, cu CSM Bucureşti, derby-ul campionatului.

Lider al grupei A, cu maximum de puncte, Volei Alba Blaj va juca mâine cu ocupanta poziţiei a treia în clasament. ASPT Mulhouse, care a cucerit în 2017 în premieră titlul în Franţa, joacă pentru prima dată în actuala ediţie în faţa propriilor suporteri, precedentele două întâlniri fiind externe, cu Developres SkyRes Rzeszow (1-3) şi Volero Zurich (3-2). Debutantă în competiţia supremă, formaţia pregătită de Magali Magail are însă experienţă europeană în ultimele două decenii fiind prezentă, cu câteva excepţii, mai mereu în Liga Campionilor, Cupa CEV sau Challenge Cup. Disputa are loc în Palatul Sporturilor, cu o capacitate de 3896 de locuri, iar în acest moment Mulhouse este pe ultima treaptă a podiumului în Ligue A, cu 27 de puncte. „Este o săptămână extrem de grea şi importantă pentru echipa noastă, întâlnind Mulhouse miercuri şi CSM Bucureşti duminică. În Champions League ne vom duela cu campioana Franţei, o echipă ce luptă până la ultima picătură de energie, Şansele sunt egale, dar am mare încredere că vom obţine un rezultat pozitiv, care să ne dea încredere pentru duminică„, a punctat Vladimir Bacşiş, directorul general al CSM Volei Alba Blaj.

*Adversar cosmopolit

Campioana Franţei dispune de un efectiv cosmopolit, cu jucătoare de nouă naţionalităţi, precum Bojana Markovic (Serbia), Dannemiller Lexi şi Hayley Spelman (USA), Olga Trach (Ucraina), Britt Herbots, Aziliz Divoux (Belgia), Ciara Michel (Marea Britanie), Michaela Abrhamova (Slovacia), Katarina Burdak (Muntenegru), Carla Del Pilar Rueda Cotito (Peru). „A fost important faptul că am avut la dispoziţie o săptămână pentru a pregăti foarte bine meciul cu Mulhouse, unul foarte important, nu doar în ceea ce priveşte rezultatul, cât pentru a păstra atmosfera foarte bună în vederea celor două dispute grele din campionat, cu CSM Bucureşti şi CSM Târgovişte. Întâlnim o echipă care nu renunţă niciodată, cu o apărare extraordinară, au crescut ambiţiile, aşteptările sunt mai mari, dar dacă nu vom rămâne concentraţi şi nu vom avea ritmul din primele două meciuri, vor apărea problemele. Nimic nu e tranşat în grupă, sunt încă 12 puncte în joc şi fiecare meci reprezintă o nouă provocare”, a menţionat antrenorul Darko Zakoc.

*Aniversare pentru Marina Vujovic

Libero-ul blăjencelor, Marina Vujovic are parte de o întâlnire specială, voleibalista din Serbia urmând să împlinească 34 de ani cu o zi înainte de meciul din Champions League. “Ne aşteaptă o perioadă foarte grea, pe care sperăm să o depăşim cu bine. Prima mare provocare va fi în Franţa, la Mulhouse, unde sper că vom evolua la cel mai bun nivel al nostru şi vom reuşi un rezultat pozitiv”, a precizat Marina Vujovic, completată de Adina Salaoru, căpitanul triplei campioane a României: “Avem în faţă un meci foarte important împotriva unei echipe ce a câştigat spectaculos la Zurich în precedenta etapă din Liga Campionilor. Sper să aducem acasă victoria pe care ne-o dorim atât de mult şi pentru care am muncit”. Aşadar, urmează primul episod din dubla dintre campioanele Franţei şi României, următorul joc din Champions League fiind tot între cele două, dar în Sala “Transilvania” din Sibiu, miercuri, 7 februarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea