Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Miercuri, 16 decembrie: Concert de muzică veche la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Ansamblul La Rossignol va interpreta cele mai frumoase cânturi de Crăciun, din Evul Mediu și Renaștere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri 16 decembrie 2015, la ora 19.00, la Catedrala Romano-Catolică din  Alba Iulia, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, va avea loc spectacolul GLORIA IN CIELO E PACE IN TERRA Muzică și cânturi de Crăciun din Evul Mediu și Renaștere.

ConcertCraciun_AlbaIuliaBogatul repertoriu de Crăciun va fi prezentat de ansamblul La Rossignol format din cinci artiști de excepție care, îmbrăcați în costume de epocă și cu instrumente antice originale, ne vor propune câteva dintre paginile muzicale cele mai frumoase ale unor vremuri în care Nașterea Domnului era cea mai așteptată și importantă sărbătoare a anului.

”Crăciunul este una dintre sărbătorile cele mai dragi oamenilor, o sărbătoare a înnoirii prezentă în toate civilizațiile și caracterizată de ritualuri care, bazate pe cântec și muzică, încheie în mod simbolic un ciclu anual, inaugurându-l în același timp pe următorul. Ansamblul La Rossignol va susține un adevărat turneu în România. După spectacolele de la București (la Catedrala Sf. Iosif) și Alba-Iulia (la Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail), vor urma alte două la Cluj-Napoca (la Biserica Romano-Catolică Sf. Mihail, pe 17 decembrie) și la Sibiu (în Sala Thalia a Filarmonicii, pe 18 decembrie). LA ROSSIGNOL – Fondat în 1987 cu scopul de a face cunoscute muzica și dansurile din Renașterea italiană, ansamblul La Rossignol este format din cercetători dedicați studiului surselor directe, care acordă o deosebită atenției și laturii de spectacol a cercetării lor”, spune reprezentantul Institutului Italian de Cultură din București, organizatorul evenimentului.

Grupul a efectuat numeroase turnee, atât în Italia, cât și în străinătate (Elveția, Germania, Grecia, India, Rusia, Japonia, China, etc.), colaborează cu principalele televiziuni italiene, a lansat mai multe discuri și a realizat coloanele sonore ale unor spectacole de teatru și dansuri antice. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea