Miercuri, 16 decembrie: Concert de muzică veche la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Ansamblul La Rossignol va interpreta cele mai frumoase cânturi de Crăciun, din Evul Mediu și Renaștere

Miercuri 16 decembrie 2015, la ora 19.00, la Catedrala Romano-Catolică din  Alba Iulia, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, va avea loc spectacolul GLORIA IN CIELO E PACE IN TERRA Muzică și cânturi de Crăciun din Evul Mediu și Renaștere.

ConcertCraciun_AlbaIulia Bogatul repertoriu de Crăciun va fi prezentat de ansamblul La Rossignol format din cinci artiști de excepție care, îmbrăcați în costume de epocă și cu instrumente antice originale, ne vor propune câteva dintre paginile muzicale cele mai frumoase ale unor vremuri în care Nașterea Domnului era cea mai așteptată și importantă sărbătoare a anului.

ELIT

”Crăciunul este una dintre sărbătorile cele mai dragi oamenilor, o sărbătoare a înnoirii prezentă în toate civilizațiile și caracterizată de ritualuri care, bazate pe cântec și muzică, încheie în mod simbolic un ciclu anual, inaugurându-l în același timp pe următorul. Ansamblul La Rossignol va susține un adevărat turneu în România. După spectacolele de la București (la Catedrala Sf. Iosif) și Alba-Iulia (la Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail), vor urma alte două la Cluj-Napoca (la Biserica Romano-Catolică Sf. Mihail, pe 17 decembrie) și la Sibiu (în Sala Thalia a Filarmonicii, pe 18 decembrie). LA ROSSIGNOL – Fondat în 1987 cu scopul de a face cunoscute muzica și dansurile din Renașterea italiană, ansamblul La Rossignol este format din cercetători dedicați studiului surselor directe, care acordă o deosebită atenției și laturii de spectacol a cercetării lor”, spune reprezentantul Institutului Italian de Cultură din București, organizatorul evenimentului.

Grupul a efectuat numeroase turnee, atât în Italia, cât și în străinătate (Elveția, Germania, Grecia, India, Rusia, Japonia, China, etc.), colaborează cu principalele televiziuni italiene, a lansat mai multe discuri și a realizat coloanele sonore ale unor spectacole de teatru și dansuri antice. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...