Rămâi conectat

Politică Administrație

Micul parc de la intrarea în Curtea de Apel Alba Iulia va fi transformat în parcare, la cererea angajaților instituției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zona verde din fața intrării în Curtea de Apel Alba Iulia va fi transformată în parcare, în urma unei solicitări transmise de angajații instituției, Primăriei Alba Iulia. Se va studia posibilitatea păstrării arborilor de talie înaltă existenți pe amplasament, cu afectarea doar a vegetației de la sol (iarbă, buruieni, flori etc.)

Administrația locală a demarat, printr-un anunț public, etapa premergătoare de informare și consultare a publicului privind amenajarea acestei parcări auto.

”Prin adresa înregistrată la sediul Primăriei mun. Alba Iulia cu nr. 90042 din data de 18.09.2018, de către Curtea de Apel Alba Iulia, se solicită amenajarea unei parcări auto, pe un teren reglementat în prezent ca fiind parte din Parcul I.C. Bratianu.

Menționăm faptul că în sediul Curții de Apel Alba Iulia, funcționează și Consiliul Județean și Instituția Prefectului, rezultând necesitatea unui număr mare de locuri de parcare, insuficient în situația de față.

Problema lipsei unui număr suficient de locuri de parcare în zonă, care să deservească instituțiile mai sus menționate – atât pentru personalul angajat, cât și pentru vizitatori, afectează desfășurarea în condiții optime a activității acestora, în special datorită faptului că funcționează după un program prestabilit care nu poate fi respectat în anumite cazuri.

Parcarea auto propusă poate deservi, după încheierea programului instituțiilor, altor activități comerciale și/sau locatarilor din zonă”, se arată în documentul citat.

Zona, cu o suprafață de 1.066 mp, este inclusă în registrul zonelor verzi și este prevăzută în documentațiile de urbanism aprobate, aflate în vigoare, ca spațiu relaxare, zona verde – parc.

Persoanele interesate pot să-șii prezinte opiniile și propunerile până la data de 15 ianuarie .2019, pe site-ul Primăriei municipiului Alba Iulia sau direct la sediul instituției la camera 8, situat pe Calea Moților nr. 5A, Alba Iulia. La sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, la camera 4, se poate consulta documentația care a stat la baza informării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea