Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Micii moţi din Câmpeni au sărbătorit 1 Decembrie româneşte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

04 Micii moti 2Preşcolarii din grupa „Inimoşilor“ din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit Piticot a oraşului Câmpeni au sărbătorit cum se cuvine Ziua Naţională a României.

Iubirea şi mândria faţă de propria ţară nu cunoaşte vârsta, nu cunoaşte grade de comparaţie, nu cunoaşte graniţe, ci doar bucuria de a spune din toată inima şi cu tărie „Noi suntem Români”. Micuţii moţi din grupa „Inimoşilor” au învăţat acest lucru la abia trei ani şi au cântat cu glasuri cristaline şi inocente, dar mândre şi răspicate „Deşteaptă-te, române” în cadrul proiectului de parteneriat realizat împreună cu Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni prin amabilitatea directoarei Bodea Roxana, care a răspuns pozitiv invitaţiei conducerii Grădiniţei cu program prelungit Piticot Câmpeni, sub concursul directoarei Ana Cîmpean, dar şi a educatoarelor Dana Mihaela Paşca şi Daniela Maria Petaca.

Proiectul desfăşurat în perioada 23-27 noiembrie 2015, a vizat dorinţa directoarei Ana Cîmpean, dar şi a celor două educatoare implicate de a transmite şi a înrădăcina importanţa evenimentelor comemorate pe data de 1 Decembrie, dar în aceeaşi măsură transmiterea spiritualităţii neamului românesc, mândria şi iubirea faţă de ţară, respectarea şi păstrarea tradiţiilor româneşti, a portului naţional şi a păstrării alături de inimă a tricolorului nostru.

Şi pentru că micii patrioţi au avut nevoie de puţin ajutor în atingerea acestor obiective, aceştia au primit ajutorul colegilor mai mari din clasa a X-a din cadrul Colegiului Naţional „Avram Iancu” Câmpeni, sub tutela profesoarei diriginte Lenuţa Sicoie. Aceştia, alături de „Inimoşi”, au confecţionat ecusoane cu tricolorul României, pe care le-au purtat pe întreaga durată a activităţii în piept, alături de mica dar „Inimoasa” lor inimă de român, de asemenea au transpus culorile drapelului peste harta României, cu ajutorul unor flori în culorile: roşu, galben şi albastru. Nu în ultimul rând, în cadrul proiectului s-a realizat tema „Românaşul şi româncuţa”, în care preşcolarii au realizat figurine ale ţăranului român gătit în straie populare, a căror faţă era confecţionată din propria poză, tocmai pentru a spori dragul faţă de costumul popular.

De altfel, pe tot parcursul desfăşurării acestui proiect copiii au purtat costumul popular, oferit cu mare generozitate de către directoarea Ana Cîmpean.

Întinderea unei hore care şi-a dorit crearea în cugetul şi inima lor încă inocentă a mândriei de a fi român, în general, şi moţ, în special, căci „Noi suntem Români”, a finalizat acest proiect de suflet iniţiat de către educatoarele Dana Mihaela Pasca şi Daniela Maria Petaca, de la Grădiniţa cu program prelungit Piticot din oraşul Câmpeni. (D.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea