Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

MFE a lansat în consultare publică o schemă de minimis pentru susținerea economiei sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, aflată în directa sa coordonare, a lansat în consultare publică documentele aferente implementării unei scheme de minimis pentru susținerea economiei sociale.

Potrivit unui comunicat de presă, documentele sunt: Ghidul Solicitantului Condiții Specifice ‘Dezvoltarea economiei sociale’ — Domeniul Major de Intervenție 6.1, Schema de ajutor de minimis ”Dezvoltarea economiei sociale”, modelul de buget aplicabil proiectelor care vor fi depuse în cadrul DMI 6.1 și modelul Declarației pe propria răspundere cu privire la ajutorul de minimis.

”Această schemă de minimis și cea prin care susținem angajarea tinerilor de către firme din mediul privat vor sprijini incluziunea socială a grupurilor defavorizate, dar și economia. În perioada următoare vom continua să lansăm cereri de proiecte pentru ca România să atragă toate fondurile europene care i-au fost alocate pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Conform documentelor aflate în consultare publică, valoarea eligibilă a proiectelor va fi de minimum 223.015 lei și de maximum 2.230.145 lei pentru proiectele care vor fi implementate într-o singură regiune de dezvoltare, respectiv de maximum 17.841.200 lei pentru cele care vor fi implementate în cel puțin două regiuni.

Finanțările acordate în cadrul acestui apel vor urmări înființarea și dezvoltarea structurilor de economie socială, crearea de forme de ocupare inovatoare și flexibile pentru grupurile vulnerabile, promovarea dezvoltării locale și a cetățeniei active, cooperarea și solidaritatea socială. În același timp, vor fi înființate și se vor dezvolta noi structuri și parteneriate funcționale în economie, precum cooperative și asociații de întrajutorare, fundații și alte organizații voluntare, care vor oferi noi servicii și noi oportunități persoanelor cu dificultăți în integrarea sau reintegrarea pe piața muncii.

Ministerul Fondurilor Europene așteaptă propunerile, sugestiile și opiniile referitoare la documentele publicate până la data de 25 aprilie a.c., la următoarea adresă de mail: [email protected]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea