Mesajul Inspectorului Școlar General al IȘJ Alba de Ziua Învățătorului: ,,O zi dedicată tuturor celor care și-au asumat misiunea de a conduce ucenicii spre cunoașterea de lume și spre descoperirea de sine”

Cu ocazia Zilei Învățătorului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, condus în prezent de Inspectorul Școlar General,  Prof. Cornel Sandu, ar dori să transmită următoarele:

Stimați colegi,
Sărbătorim azi, 5 iunie 2020, Ziua Învățătorului. Semnificația acestei zile este legată de nașterea dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc, cel care prin muncă susținută și sacrificii a pus bazele învățământului în limba română din Țara Românească în 1818. O zi dedicată tuturor celor care și-au asumat misiunea de a conduce ucenicii spre cunoașterea de lume și spre descoperirea de sine. De la primii pași, timizi, în spațiul școlii și până la ultimul clopoțel, învățătorul, dascălul, profesorul este alături de discipolii săi, clădind o lume nouă cu știință și iubire.

ELIT

Ați parcurs, în acest an școlar atipic, un drum nou, ați simțit, poate mai mult decât oricând, că perseverența și efortul constant sunt premisele unei educații de calitate, v-ați transformat în ucenici ai propriilor elevi și ați dobândit o nouă ipostază, cea a profesorului digital. Vă felicit pentru dăruirea și pasiunea cu care ați însoțit elevii pe acest nou drum! V-am fost și vă rămânem alături în aceste vremuri pline de provocări!

Un gând de recunoștință celor care își încheie cariera odată cu sfârșitul acestui an școlar, celor care și-au dedicat toată energia formarii a generații și generații de copii! Vă mulțumim pentru întreaga activitate și vă promitem că vă vom sărbători, negreșit, într-un eveniment special!

Mihail David - 2020

La mulți ani, dascăli ai cetății! Să nu uităm că „Un bun profesor are această grijă statornică: îi învaţă pe discipoli să se lipsească de el, să se descurce singuri”. (Andre Gide)

Sursa foto: Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...