Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Mesajul europarlamentarului Mircea Hava, de Ziua Copilului: „Suntem excesiv de agățați în a interpreta viața așa cum era cândva, mereu dispuși să le-amintim că „pe vremea mea…”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Europarlamentarul Mircea Hava a dorit să transmită un mesaj, prin intermediul propriei sale pagini de socializare.

„Da, în mod normal sunt cifrele ce arată că, azi, e ziua lor, a copiilor. Dar, la fel de bine, ar putea fi un scor al nefericirii lor, ce spune că, la nivel mondial, 1 din 6 copii se simte singur, neglijat și forțat să facă față așteptărilor adulților.

Poate că, dincolo de a duce mâna la buzunar și a năvăli în magazinele de jucării, azi, ar trebui să ne gândim dacă știm să-i auzim. Dacă ne dăm seama că, de multe ori, pretențiile noastre de adulți devin o pânză de păianjen din care puțini copii sunt atât de puternici să scape fără urmări.

CITEȘTE ȘI: Mesaje de 1 Iunie, Ziua Copilului 2021. Ce SMS-uri, felicitări, urări le poţi trimite celor pe care îi consideri copii

Suntem excesiv de agățați în a interpreta viața așa cum era cândva, mereu dispuși să le-amintim că „pe vremea mea…” era sau se-ntâmpla așa ș-așa. Programați genetic să ne iubim copiii, dar și să le pretindem sarcini și obiective, uitând că unii pot începe să umble mai repede decât alții dar pot fi ultimii la alergat, în clasă.

Zilnic, părinți, dascăli, tutori și orice adult, suntem niște…subiectivi. În goană după rezultate, comparații și pretenții bifate. Și nu-nvățăm să ne bucurăm de zâmbetul lor, de toleranța lor, de îmbrățișari și de simplitatea cu care am putea să le oferim cu adevărat un viitor. O știm pe asta, o știm pe cealaltă, știm tot ce e bine, dar nu vedem c-avem în față o mult prea „mare clasă” de mâini ridicate pregătite să ne răspundă cu dragoste, la dragoste. Și-ntoarcem mult prea repede capul, indiferenți, de la drame ce se întâmplă lângă noi, pentru că, pur și simplu, prea des le cerem prea mult. Copilărie nu-nseamnă „la datorie”.

CITEȘTE ȘI: MESAJE, FELICITĂRI și URĂRI de La mulți ani pentru copii

În Alba Iulia, chiar de ziua lor, a început școala. Nu e doar un simbol al ieșirii dintr-o perioadă grea ci ar trebui ca noi, adulții, să fim în bănci și să ne-nvățăm lecția. Ar fi, probabil, singurul mod în care am înțelege cum să avem, de la noi înșine, „pretenția” de a le ocroti copilăria.”, a fost mesajul europarlamentarului Mircea Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea