Rămâi conectat

Actualitate

Mesaj dur al unei judecătoare pentru clasa politică: „Cum îndrăznești TU, politician, să vii și să sancționezi cetățenii pentru că tu ai fost incompetent?”

Publicat

în

Mesaj dur al unei judecătoare pentru clasa politică: „Cum îndrăznești TU, politician, să vii și să sancționezi cetățenii pentru că tu ai fost incompetent?”

Clasa politică primește un mesaj dur din partea Vioricăi Costiniu, judecătoare retrasă din activitate, președinte de onoare al Asociației Magistraților din România. Aceasta acuză politicienii că se transformă în adevărați gropari.

„Cum îndrăznești TU, politician, să vii și să sancționezi cetățenii pentru că tu ai fost incompetent după cum ai făcut proiectele de legi, după cum ai votat în orb în Parlament și, in loc să prosperăm, ne ducem în hăul slăbiciunilor, al prostiei, al ignoranței și apoi poporul, ca boul la jug, trebuie să fie excavatorul care să scoată țară la suprafață!? Jale mare ptr un popor înțelept, dar condus prost de cei care își zic conducători, dar mai curând sunt gropari prin definiție”, afirmă judecătoarea, într-un mesaj transmis redacției stiripesurse.ro.

„Oare inainte de toate, n-ar trebui luat in considerare faptul ca guvernarile incompetente, indiferent de culoare si orientare, au nenorocit economia, si-au batut joc de munca oamenilor si au indatorat tara nu se stie de ce, ptr ce si mai ales ptr cine?

Electrica Furnizare Discount

Cate promisiuni electorale au ramas vorbe in vant si cu cat grozaviile guvernarilor au distrus ce s-a cladit, greu, dar responsabil?

Ce s-a ales din fructificarea bogatiilor din acest rai daruit de Dumnezeu romanilor?

Mancam rosii ca pietrele, paine din graul nostru vandut strainatatii, afine din Peru si tot asa de colinzi culinar tot mapamondul?!

Se lauda unii altii cu zeci de milioane de euro care sunt sau vor veni, zic altii, sa sature gurile celor invatati prin tari sa experimenteze acasa cum sa se fructifice tot in buzunarele inavutitilor de afara!

Si asa, la greu, cu zile innegrite de inteleptii cu firma, tabara pe cei care au muncit, au invatat, unii chiar au izbandit sa-si depaseasca conditia ca sa ce…. ?!

Sa n-aibe parte de un sistem de sanatate sanatos ci de unul in precoma, sa n-aibe parte de un invatamant si de o educatie la nivelul inteligentei copiilor nostrii care se impiedica de dascali intarziati daca nu au norocul unora luminati, sa n-aibe sansa unei justitii drepte ptr ca din incultura juridica a demnitarilor tarii se propaga ignoranta, aroganta, vanitati, orgolii, nestiinta ridicata la rang de notorietate si cate si mai cate?

Si atunci de e stanga, de e dreapta, politicile construite la nivel de tara, dupa ce au ingropat in ingratitudine tot ce e spirit civic, devotiune si drag de a construi, vor, habarnistii, sa scoata tara din necazul in care au infundat-o pe spatele oamenilor, a populatiei.

E un indemn al politicienilor: nu mai invatati ca e degeaba, voi parinti nu mai faceti sacrificii, nu va mai luati 3 joburi sa faceti fata vicisitudinilor aduse ca povara pe umerii vostri, ramaneti prosti sa le fie mai usor sa va prosteasca, ramaneti saraci ca tot sunt pornite marimile tarii sa va saraceasca, nu mai cumparati masina, nu va mai construiti o casa ca bateti la ochi si in timp ce institutiile financiare ale statului huzuresc prin consilii de administratie si locuri caldute, inclusiv ptr gropari, secretare, chimiste etc cu studii cat o hartie A4, SALVATI TARA!

Mai intai supuneti-va celor care vor sa va dezbine, consolidati proverbele care duc spre capra vecinului, plecati capul sa nu-l taie sabia masurilor fiscale ptr regenerarea bugetului tarii pe care guvernantii l-au calcat in picioare ca strugurii vinului de toamna!

Sa se taie, sa se reduca, sa se abroge, sa se desfiinteze, sa se impoziteze, sa se faca orice ptr ca ROMANUL nu trebuie sa fie bogat ci doar cei care-l reprezinta, adica exact cei care ii dau la cap ROMANULUI.

Aceste politici destructive vin dupa electorale, cu practici de degenerare psihologica care distrug destine ale celor care muncesc si uita sa traiasca, a celor care in seniorat sperau sa-si aminteasca faptul ca si Dumnezeu s-a odihnit si a venit si vremea lor, bantuita insa de pastile, orori si suferinte care, la randul lor au sansa la viata in functie de pandemii.

Intai sa construiasca cu legile proaste date pe piata, ca atat i-a dus capul, sa aduca belsugul muncii populatiei si doar atunci ce prisoseste sa necesite o analiza corecta, obiectiva la ce e de facut sa mai ramana ceva garantii si ptr viitorime.

Asa ca, guvernantii, pe rand, au facut legile pe care tot cei care le-au initiat le incalca sa raspunda la RAPORT :nu ce viseaza noaptea e bun in zorii zilei, nu rastalmacim legi la o sueta, un trabuc si vin frantuzesc si-ntoarcem tara pe dos dupa cum ii vrerea… Ca doar nu-i niciun Stefan printre somitatile noastre sa zica: Pohta, ce-am pohtit!

Justitia nu uita cum ani intregi postrevolutionari a avut acelasi regim, chiar mai crunt decat cel dinaintea lui ’89!

Justitia nu uita ca sub presiunea MCV si cu riscul sa nu intre in UE, guvernele au luat masuri minimale ptr o buna functionare, fiind lipsita de personal, sedii, logistica, hartie de scris, calculatoare, venituri, magistratii fiind platiti si cu pensii de nivelul ultimei tari din Europa si cu un buget cat sa nu se crape ziua de ras la cat cugetau noaptea guvernantii care au cunoscut rigorile propriilor lor legi pe pielea lor.

Drepturile fundamentale, constitutionale inseamna si respect!

Nu-ti repari greselile pe munca corecta a oamenilor indiferent de clasa sau ierarhie sociala.

Guvernele sunt datoare vandute populatiei, diferitelor profesii care prin justitie si-au revendicat pe drept ce li s-a” furat”in timp din venituri. Statul debitor se comporta ca un creditor venos astfel ca egalitatea in fata legii e doar ptr mojici.

Ce face ANAF?

Cat a platit din datoriile fata de cetateni, cat a strans la buget potrivit atributiilor?!

Intai, respectati oamenii care v-au ridicat in jilturi, cu masuri care sa justifice nu incompetenta guvernelor, a imitatiilor de ministri ci cu stiinta si responsabilitate nevoia de prosperitate”, mai afirmă Jud. Viorica Costiniu, președintele de onoare al AMR.

Sursa: stiripesurse.ro

Publicitate

Actualitate

Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie: Cu cât vom plăti în plus

Publicat

în

Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie: Cu cât vom plăti în plus

Accizele la carburanți se ajustează la începutul fiecărui an, potrivit prevederilor legale. Ajustarea este specificată într-un articol din Codul Fiscal. Iată-l:

“Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie. Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, de regulă până la data de 20 octombrie, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie a fiecărui an”.

În anexa respectivă este trecută valoarea accizelor începând cu anul 2017, dar mai important pentru momentul actual este că Ministerul Finanțelor a actualizat deja, și publicat pe site, nivelul accizelor la carburanți, valabil de la 1 ianuarie 2022.

Electrica Furnizare Discount

Noile niveluri sunt de 1.892 de lei pentru 1.000 de litri de benzină fără plumb și de 1.734 de lei pentru 1.000 de litri de motorină.

Nivelul la care se plătesc acum accizele sunt de de 1.827 de lei pentru 1.000 de litri de benzină fără plumb și de 1.674 de lei pentru 1.000 de litri de motorină.

Așadar, avem o creștere de acciză de 65 de lei la 1.000 de litri de benzină, adică o creștere de 6,5 bani pe litru. Deci, cu TVA cu tot, consumatorii români vor plăti mai mult cu peste 7 bani pe litrul de benzină, de la 1 ianuarie.

La motorină, avem o creștere de acciză de 60 lei la 1.000 de litri, adică adică o creștere de 6 bani pe litru. Așadar, cu TVA, consumatorii români vor plăti mai mult tot cu circa 7 bani pe litrul de benzină, de la 1 ianuarie.

Consumul de carburanți auto a crescut semnificativ în România, în acest an și este estimat să depășească nivelurile dinaintea pandemiei. Petrom, liderul pieței, a raportat o creștere a vânzărilor retail, după primele trei trimestre, de peste 10% față de 2020. Rompetrol a anunțat o creștere a vânzărilor prin stații de 19%, în aceeași perioadă de raportare.

Sursa: economica.net

Citește mai mult

Actualitate

Salariul minim în România ar putea ajunge de 3.500 de lei. Negocieri pentru legiferare unor venituri minime adecvate în Uniunea Europeană

Publicat

în

Salariul minim în România ar putea ajunge de 3.500 de lei: Negocieri pentru legiferare unor venituri minime adecvate în Uniunea Europeană

Europarlamentarul român Corina Crețu, membru supleant în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale a Parlamentului European, a vorbit în cursul serii de marți, despre ce salariu minim pe economie am putea avea în România, dar și modul în care s-ar putea ajunge la suma de 3.500 de lei. Negocierile în ceea ce privește legiferare unor salarii minime adecvate în Uniune vor avea loc curând.

Uniunea Europeană a decis să se implice în ceea ce privește salariul minim pe economie în statele membre. Aceștia au luat în considerare varianta ca salariul fiecărui stat să fie calculat în funcție de salariul mediu brut. Dacă se aplică indicatorul de 60% din salariul mediu brut din România, salariul minim ar putea ajunge de 3.500 de lei.

„Studiile arată că sunt 450 milioane de cetăţeni ai Uniuni Europene, din care 25 milioane sunt la limita sărăciei, iar cei mai mulţi sunt în Europa Centrală şi de Est. Sunt oameni care muncesc mai mult de 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână, deci ar trebui ca din acest salariu să-şi poată asigura traiul de zi cu zi. Tocmai de aceea a fost demarată această dezbatere.

Electrica Furnizare Discount

Până la votul din Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European (din 11 noiembrie, n.r.) au avut loc 45 de runde de negocieri şi s-a ajuns la un indicator acceptat de toate statele membre: salariul minim să fie de cel puţin 60% din salariul mediu brut al fiecărei ţări membre.

În ceea ce priveşte sumele, la ora actuală salariul mediu brut în România este undeva la 5.300 de lei, iar 60% ar însemna circa 3.500 lei, ceea ce ar ajuta foarte mulţi oameni să-şi asigure un trai decent. Se vorbeşte, de fapt, despre un salariu corect, echitabil, care să ajute oamenii să-şi asigure măcar cele necesare (…) Deci, această directivă a salariului minim, deşi va fi o povară pentru statele sărace şi guvernele lor, va accelera reducerea disparităţilor sociale”, a declarat, pentru AGERPRES, Corina Creţu.

Urmează negocierile în ceea ce privește legiferare unor salarii minime adecvate în Uniune

Luni, miniștrii cu atribuții în domeniul ocupării forței de muncă și al afacerilor sociale din cadrul UE s-a întâlnit la Bruxelles pentru a discuta propunerea Consiliului European cu privire la salariul minim pe economie. Aceștia au ajuns la un acord asupra mandatului de negociere în ceea ce privește legiferarea salariilor minime adecvate în Uniune. Odată ce acest acord a fost dat, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană pot începe negocierile pentru a obține un text final.

Pe 11 noiembrie, Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European (EMPL) a votat raportul asupra propunerii de Directivă privind salariile minime adecvate, proiectul fiind aprobat în cadrul sesiunii PE din 22-25 noiembrie, de la Strasbourg.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament. Ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări

Publicat

în

Certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament. Ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament și care a picat în primă cameră. Ciucă spune că ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări.

„Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine. Au fost discuții aseară, în momentul de față este un proiect de lege la Camera Deputaților.

S-a luat decizia să se inițieze un alt proiect, la dorința ministrului Sănătății.

Electrica Furnizare Discount

Din discuțiile cu domnul Rafila este vorba de introducerea uner elemente de timp care țin de incidență și astfel să fie clară aplicarea lui. Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată și să aleagă cea mai bună variantă”, a declarat Ciucă.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare