Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Societate

„Mereu verde” – un proiect al Kronospan dedicat mediului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La Grupul Şcolar Industrial din municipiul Sebeş a demarat ieri o nouă etapă a proiectului „Mereu verde”, proiect al societăţii Kronospan, care a debutat în anul 2008 şi acum se derulează la Sebeş şi la Braşov, două localităţi în care firma îşi desfăşoară activitatea. La eveniment au participat, alături de gazde, Mugurel Liviu Sârbu – primarul municipiului Sebeş, Adrian Băcilă – director de producţie la Kronospan Sebeş şi Oana Bodea – manager PR/marketing la Kronospan. Edilul Sebeşului, Mugurel Liviu Sârbu, ne-a declarat: „Acest proiect este o reeditare a unei tradiţii mai vechi din Sebeş, când elevii participau la curăţenia spaţiilor verzi, iar acum ea s-a extins la nivelul întregului oraş. Apreciez faptul că în acest proiect s-a implicat Kronospan, că există oameni interesaţi de ecologie. La 1 iunie, toţi elevii implicaţi în acest proiect vor fi sărbătoriţi de Ziua copilului. Prin grija a două societăţi din Sebeş, Kronospan şi Alpin 57 Lux, se vor organiza mai multe acţiuni dedicate Zilei copilului”. În săptămâna curăţeniei, până la 1 iunie, 850 de elevi din municipiul Sebeş vor participa la acţiuni de curăţenie, ei încurajând astfel comunitatea să păstreze oraşul curat, educând cetăţenii să nu arunce gunoaie la întâmplare, ci doar în locuri special amenajate. Timp de o săptămână, fiecare şcoală va avea arondate mai multe străzi pe care elevii vor fi prezenţi, conştientizând locuitorii oraşului că trebuie să aibă grijă de mediul în care trăiesc. Acţiunea se desfăşoară în parteneriat cu Primăria municipiului Sebeş şi la ea vor participa elevii şcolilor din municipiu: de la Grupul Şcolar Industrial, de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga”, de la Liceul cu program sportiv Sebeş, de la şcolile din Lancrăm şi Petreşti şi cele trei şcoli generale din Sebeş. Se cuvine să amintim că în urmă cu o săptămână, elevii au participat la împădurirea a 5 hectare de teren la Cărări, pe Valea Sebeşului, iar alte 5 hectare au fost împădurite la Braşov, acest proiect derulându-se timp de 5 ani. Din anul 2008 şi până în prezent, în cadrul acţiunilor dedicate mediului organizate de Kronospan s-au plantat 80.000 de puieţi, la Sebeş şi la Braşov.
Kronospan a investit în cea mai modernă tehnologie pentru protecţia mediului şi a dezvoltat de-a lungul anilor o politică de responsabilitate faţă de protecţia mediului. În toate proiectele iniţiate au fost atraşi tinerii comunităţilor, ei contribuind în timp la crearea unor generaţii care să aibă o mare grijă faţă de mediul în care trăiesc. În ţara noastră, Kronospan a creat peste 800 de locuri de muncă directe şi alte 9.000 indirecte. Firma investeşte constant în soluţii şi proiecte pentru reducerea impactului asupra mediului şi implementează politici de eficientizare în domeniul deşeurilor, transportului şi resurselor. În fabricile sale, Kronospan a implementat cele mai performante tehnologii pentru protecţia mediului: BAT (Best Available Technology). Kronospan a investit, în ţara noastră, 500 de milioane de euro, din care 80 milioane euro în protecţia mediului, firma respectând cu stricteţe legislaţia de mediu. Eforturile Kronospan pentru promovarea şi respectarea celor mai înalte standarde de protecţia mediului au dat roade. Societatea s-a clasat între primele 10 companii româneşti în Green Business Index – primul top al companiilor verzi.
Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

17 mai: Ziua mondială a hipertensiunii arteriale. Principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 mai: Ziua mondială a hipertensiunii arteriale. Principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare Anual, la data de 17 mai, este celebrată Ziua mondială a hipertensiunii arteriale, pentru a încuraja cetăţenii din întreaga lume să prevină şi să controleze tensiunea arterială crescută ce constituie principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare. Această zi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea