Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Mere contra ţigări – alternativă la vicii pentru tinerii fumători din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Asociaţia Pro Tinereţe, Centrul Judeţean de Voluntariat Alba şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba s-a desfăşurat miercuri 16 mai 2012 începând cu ora 11.00 în parcurile din Cetate şi Centru acţiunea „Alternativă la vicii – Campanie stradală pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos” în cadrul proiectului „Săptămâna Naţională a Voluntariatului în municipiul Alba Iulia”. În cadrul acestei acţiuni voluntarii vor oferi mere în schimbul ţigărilor tinerilor fumători din Alba Iulia. Organizarea acţiunii a avut ca scop informarea şi sensibilizarea tinerilor cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi conştientizarea riscurilor la care se expun fumătorii.
În fiecare an se înregistrează circa 3,5 milioane de decese provocate de fumat. La fiecare 24 de ore mor aproximativ 100 de fumători. Pe scară mondială, decesele cauzate de fumat sunt în număr mai mare decât cele cauzate de SIDA, TBC, mortalitatea maternă, accidente de circulaţie, sinucideri şi crime. Efectele negative ale fumatului nu se limitează la cel care fumează, ele se răsfrâng dramatic şi asupra celor care inhalează fumul de ţigară. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea