Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Membrii rețelei de contrabandă cu țigări, destructurată de IPJ Alba, vor fi cercetați în libertate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au solicitat instanţei de judecată, la data de 30 august a.c., luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara faţă de inculpaţii Balog Ladislau, Kovacs Carmen, Galea Aurelian Florin și Kadar Maria pentru o perioadă de 29 de zile, şi totodată, arestarea preventivă a inculpaţilor Lazăr Ioan și Lăzău Nicolae pentru o perioadă de 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Magistraţii Judecătoriei Alba Iulia au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a inculpaţilor Lazăr Ioan și Lăzău Nicolae, dispunând faţă de aceştia măsura de a nu părăsi localitatea. Împotriva acestei hotărâri procurorii au formulat recurs.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt: în perioada aprilie-august 2012, inculpaţii au deţinut în afara antrepozitului fiscal, comercializat şi plasat în vederea comercializării, în mod repetat, ţigări de contrabandă cu banderolă de marcaj fiscal aparţinând altor ţări (Ucraina), sau cu marcaj ”Duty Free”, producând astfel un prejudiciu bugetului de stat.

În cauză au fost efectuate simultan, la data de 30 august, sub coordonarea procurorilor, 12 percheziţii domiciliare la locuinţele inculpaţilor (11 în Oradea și 1 în Alba Iulia), context în care au fost identificate şi ridicate 48.800 de ţigarete, 17 litri de alcool, 25 de kilograme de tutun şi 24 kilograme de cafea, care provin din contrabandă, precum şi sumele de 61.150 lei, 750 de euro, 500 de lire sterline şi 1.500 de forinţi, bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către persoanele percheziţionate.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea