Rămâi conectat

Curier Județean

Mega contractul de mobilitate urbană din Alba Iulia: Licitație de peste 4.7 milioane de lei pentru rețelele de electricitate de pe lotul 2

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mega contractul de mobilitate urbană din Alba Iulia: Licitație de peste 4.7 milioane de lei pentru rețelele de electricitate de pe lotul 2

Societatea Distribuție Energie Electrică România a lansat recent În Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru eliberarea amplasamentului în vederea realizării lucrării „Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban din Municipiul Alba Iulia – LOT 2, jud. Alba”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 4.707.045 lei, fără TVA.Conform soluției avizate de comisia C.T.E. a Societății de Distribuție Energie Electrică România la faza anterioară de proiectare (Studiu de Coexistență) se prevăd următoarele lucrări:

Bulevardul Încoronării

Pe B-dul Încoronării există o rețea electrică de distribuție publică aeriană, în lungime de 1,5km, pe partea dreapta a străzii, 45 stâlpi de beton tip SC10001, SC10002, SC10005 și circuite cu conductoare clasice de aluminiu cu secțiunea de 35mmp și de 50mmp, pe console C2N și C4N. La această rețea aeriană sunt racordați 124 consumatori (83 consumatori monofazici și 41 consumatori trifazici). Rețeaua electrică de distribuție de joasă tensiune este racordată la PT 14 Alba și PTA 120 Alba.

În această zona 26 stâlpi (58% din totalul stâlpilor de pe acest lot) sunt poziționați în zone în care este interzisă amplasarea acestora conform normelor tehnice de execuție a străzilor urbane, pe baza cărora administratorul drumului realizează lucrarea de modernizare.

Datorită faptului că majoritatea stapilor nu îndeplinesc condițiile de coexistența conform normativelor în vigoare, în această zona rețeaua electrică de distribuție aeriană va fi înlocuită cu o rețea de distribuție în cablu subteran cu firide de distribuție tip E și firide de distribuție contorizare și protecție tip FDCP, amplasate pe domeniul public, la limita de proprietate cu imobilele consumatorilor din zona.

Străzile Francisca, Pinului și Nicolae Grigorescu

Pe aceste străzi există o rețea electrică de distribuție publică aeriană, în lungime de 1,3km, pe o parte a străzii. care cuprinde 37 stâlpi de beton tip SC10001, SC10002, SC10005, și circuite cu conductoare torsadate. La această rețea aeriană sunt racordați 108 consumatori (65 consumatori monofazici și 43 consumatori trifazici). Rețeaua electrică de distribuție de joasă tensiune este racordată la PT 132 Albă și PTA 7 Alba.

În această zona 30 stâlpi (82% din totalul stâlpilor de pe acest lot) sunt poziționați în zone în care este interzisă amplasarea acestora conform normelor tehnice de execuție a străzilor urbane, pe baza cărora administratorul drumului realizează lucrarea de modernizare.

Datorită faptului că majoritatea stapilor existenți nu îndeplinesc condițiile de coexistența conform normativelor în vigoare, în această zona rețeaua electrică de distribuție aeriala va fi înlocuită cu o rețea de distribuție în cablu subteran cu firide de distribuție tip E și firide de distribuție contorizare și protecție tip FDCP, amplasate pe domeniul public, la limita de proprietate cu imobilele consumatorilor din zona.

Bulevardul Revoluției 1989 și Bulevardul Republicii

Pe B-dul Revoluției 1989 există o rețea electrică de distribuție publică aeriană, în lungime de 0,4km, pe partea dreapta a străzii, care cuprinde 16 stâlpi de beton tip SE4, SE10, SC10001, SC10002, SC10005 și circuite cu conductoare torsadate. La această rețea aeriană sunt racordați 33 consumatori (19 consumatori monofazici și 14 consumatori trifazici). Rețeaua electrică de distribuție de joasă tensiune este racordată la PT 74 Albă și PTA 84 Albă. De la intersecția B-dului Revoluției 1989 cu str. Cloșcă până la intersecția cu str. Calea Moților, este rețea de distribuție iluminat public, în lungime de 1.6km pe ambele părți ale străzii, există 42 stâlpi de beton tip SC10001, SC10002, SC10005 circuit de iluminat public.

Pe B-dul Republicii există o rețea electrică de distribuție publică aeriană, în lungime de 3,4 km, pe ambele părți ale străzii, care cuprinde 85 stâlpi de beton tip SC10001, SC10002, SC10005 și circuite cu conductoare torsadate. La această rețea aeriană sunt racordați 25 consumatori (8 consumatori monofazici și 17 consumatori trifazici). Rețeaua electrică de distribuție de joasă tensiune este racordată la PT 150 Alba, PT 143 Albă și PT 125 Alba.

În această zona 120 stâlpi (84% din totalul stâlpilor de pe acest lot) sunt poziționați în zone în care este interzisă amplasarea acestora conform normelor tehnice de execuție a străzilor urbane, pe baza cărora administratorul drumului realizează lucrarea de modernizare.

Datorită faptului că majoritatea stapilor de pe acest lot nu îndeplinesc condițiile de coexistența conform normativelor în vigoare, în această zona rețeaua electrică de distribuție aeriala va fi înlocuită cu o rețea de distribuție în cablu subteran cu firide de distribuție tip E și firide de distribuție contorizare și protecție tip FDCP, amplasate pe domeniul public, la limita de proprietate cu imobilele consumatorilor din zona.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate În perioada 23-24 aprilie 2024, sub egida ROADPOL, polițiștii rutieri din județul Alba au efectuat activități de verificare a legalității transportului rutier de persoane și de marfă. În acest context, polițiștii rutieri au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea