Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Medicul primar Lăcrămioara Morar–noul manager al Spitalului Orășenesc Câmpeni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicul primar Lăcrămioara Morar–noul manager al Spitalului Orășenesc Câmpen.

Prin decizia emisă în urmă cu câteva zile de către primarul Ioan Călin Andreș, medicul Lăcrămioara Morar este noul conducător al Spitalului Orășenesc Câmpeni pentru o perioadă de 3 ani, aceasta promovând concursul organizat recent pentru ocuparea funcției de manager, persoană fizică, la binecunoscuta unitate medicală din „Capitala Țării Moților”.

Originară din Câmpeni, doctorița Lăcrămioara Morar a precizat faptul că a absolvit Liceul Teoretic „Avram Iancu” din localitate și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, promoția 1999, obținând post la spitalul pe care îl conduce acum în anul 2000, atunci când și-a început stagiatura. După rezidențiatul făcut la centrul universitar din Cluj Napoca, s-a reîntors la post în 2006, iar din anul 2012 este medic primar ginecolog, având astfel o vechime apreciabilă în acest spital.

Noul manager a menționat faptul că pentru buna administrare și funcționare a spitalului va urmări pe perioada mandatului mai multe obiective, iar cele mai importante sunt:

  • realizarea planului de conformare a spitalului prin reabilitarea și modernizarea blocurilor operatorii de chirurgie-ortopedie, ginecologie și sala de nașteri;
  • dotarea cu aparatură medicală pentru: laboratorul de analize medicale în vederea acreditării RENAR; laboratorul de radiologie-imagistică medicală cu un computer tomograf; compartimentele Neurologie, ATI și CPU; stația de sterilizare cu o instalație modernă;
  • reacreditarea unității medicale în 2020, după încheierea actualei perioade de acreditare;
  • transformarea unității în spital orășenesc de urgență de nivel 4, cu mai mulți medici specialiști pentru compartimentul CPU, conform normativelor în vigoare.

            Medicul a precizat că, la preluarea mandatului, situația economică a spitalului nu este una bună, deoarece există plăți restante în valoare totală de aproximativ 518.000 lei către furnizorii de servicii și bunuri – alimente, materiale sanitare, instituția având înregistrate datorii și în toamna anului trecut, când și-a încheiat mandatul fostul manager ce a condus-o 3 ani.

Din punct de vedere al structurii, Spitalul Orășenesc Câmpeni are aprobate 125 de paturi de spitalizare continuă, repartizate astfel: secția Medicină Internă – 36 paturi, din care 8 paturi la compartimentul Neurologie și 4 paturi la compartimentul Boli Cronice; secția Chirurgie Generală – 25 paturi, din care 10 paturi la compartimentul Ortopedie și Traumatologie; secția Pediatrie – 25 paturi, din care 4 paturi la compartimentul Neonatologie; compartimentele Obstetrică – Ginecologie, Gastroenterologie, Psihiatrie și ATI – 39 de paturi în total. La acestea se mai adaugă 5 paturi de supraveghere în cadrul CPU, 6 paturi de însoțitor și 10 paturi de spitalizare de zi.

În prezent, spitalul deține efectiv 11 medici angajați, 7 medici rezidenți care ar putea să se întoarcă la posturile din spital – unul care este localnic este așteptat în toamna acestui an, însă are nevoie de 3 doctori de medicină de urgență sau de medicină generală cu atestat de medicină de urgență, un anestezist, un medic specialist ATI, un dermatolog, un pediatru, un oftalmolog, un neonatolog, un ORL – ist. Totodată, în aceeași dispoziție prin care a fost desemnat noul manager al Spitalului Orășenesc Câmpeni, doctorul Daniel Ioan Șenilă –  fost manager interimar al unității – a fost numit director medical interimar pentru o anumită perioadă de timp.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea