Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Medicul Liviu Stoica a scăpat de închisoare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Medicul psihiatru Liviu Stoica, fost şef al Laboratorului de Sănătate Mintală Alba, nu va executa pedeapsa pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au comutat pedeapsa în închisoare cu suspendare.

Admite recursul declarat de recurentul inculpat Stoica Liviu împotriva deciziei penale nr. 133/A din 10 octombrie 2011 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia Penală. Casează, în parte, decizia penală atacată şi, în parte, sentinţa penală nr. 266 din 29 iunie 2010 a Tribunalului Alba, numai în ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei rezultante de 1 an închisoare. În baza art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani ce constituie termen de încercare. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 83 Cod penal a căror nerespectare atrage revocarea suspendării condiţionate a executării edepsei. Dispune aplicarea dispoziţiilor art. 71 alin. 5 Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârilor. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia împotriva aceleiaşi decizii penale atacate. Definitivă” se arată în sentința pronunțată de ICCJ.

În această cauză Tribunalul Alba a pronunţat la data de 29 iunie 2010 o sentinţă de condamnare a inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi falsificarea unui înscris sub semnatură privată, la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, interzicerea pe perioada de 1 an după executarea pedepsei a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, şi de a exercita profesia de medic de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii şi privarea de exerciţiul acestor drepturi.

În urma rejudecării Curtea de Apel Alba Iulia a decis reducerea pedeapsei aplicate inculpatului la 1 an de închisoare cu executare şi înlăturarea pedeapsei complementare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea