Medicii solicită suspendarea malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară din România solicită suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19 pentru toți profesioniștii din sănătate. Solicitarea este adresată autorităților.

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară din România solicită suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19 pentru toți profesioniștii din sănătate. Solicitarea este adresată Guvernului, Ministerului Sănătății și Parlamentului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

De asemenea, sindicaliștii cer introducerea imunității profesioniștilor din sănătate pentru toate acuzațiile ce vizează activitatea profesională desfășurată pe întreaga durată a pandemiei COVID-19.

Sindicaliștii își justifică cererile prin desele schimbări apărute în timpul stării de urgenți și de alertă, prin doza mare de incertitudine specifică pandemiei COVID-19, prin lipsurile materiale și problemele organizatorice cu care cadrele medicale se confruntă. Sindicaliștii mai spun că s-au inspirat din modelele oferite de alte țări în care s-a renunțat la malpraxis în timpul pandemiei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419