Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Medicii şi farmaciştii din Alba, obligatoriu… on-line!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, a solicitat fiecărui judeţ ca până la sfârşitul acestei săptămâni să transmită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate lista farmaciilor care nu au acces la internet sau care au conexiune la internet asigurată telefonic. Informaţia vine în contextul în care medicii şi farmaciştii se pregătesc şi sunt instruiţi să opereze în sistemul prescripţiei electronice. Iar condiţia elementară pentru a putea opera cu un flux mare de informaţie în sistem este o conexiune la internet în bandă largă.
Implementarea sistemului reţetei electronice a fost amânată cu o lună pentru a familiariza actorii implicaţi în proces – medicii, farmaciştii în principal – cu sistemul.
Ec. Gheorghe  Ştef, directorul general al CAS Alba ne-a declarat că în două zile va fi evaluată situaţia conexiunilor la internet pentru toţi medicii şi farmaciştii din Alba. În plus, vor fi organizate întâlniri cu medicii şi farmaciştii pentru instruirea acestora cu privire la prescripţia electronică.
În perioada de pregătire, autorităţile sanitare din Alba vor raporta la CNAS numărul persoanelor instruite să opereze cu reţeta electronică şi specialitatea acestora. Acolo unde se va justifica, perioada de pregătire va fi prelungită cu o săptămână.
„Sistemul reţetei electronice va putea fi implementat începând cu 1 iulie 2012. Timp de o lună de zile sistemul va fi testat din punct de vedere tehnic, iar până la sfârşitul anului, sistemul electronic de prescriere va fi utilizat în paralel cu reţeta clasică, pe hârtie”, spune directorul CAS Alba, ec. Gheorghe Ştef.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților Lista cu cele mai folosite nume din anul 2023, atât pentru băieți și fete, a fost publicată de către Administrația de Securitate Socială din SUA. Un nume nou a intrat pe lista de anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea