Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Actualitate

„Medicamentul” nesperat: Berea ar putea fi cheia pentru prevenirea bolii Alzheimer, spun unii cercetători

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Medicamentul” nesperat: Berea ar putea fi cheia pentru prevenirea bolii Alzheimer, spun unii cercetători

Cercetătorii au sugerat într-un studiu recent că extractele de flori de hamei găsite în bere ar putea deține cheia pentru prevenirea bolii Alzheimer, care este o formă comună de demență.

În general, hameiul acționează ca agenți stabilizatori în toate berile. Pentru studiul lor, cercetătorii de la Universitatea din Milano-Bicocca au testat patru soiuri comune de extracte de flori de hamei pentru a determina dacă ar ajuta la prevenirea aglomerării proteinelor din creier asociate cu Alzheimer.

Elit - Gustul Desăvârșit

Soiurile de hamei testate au inclus Cascade, Saaz, Tettnang și Summit, pe care cercetătorii le-au expus la proteinele amiloide și la celulele nervoase umane.

Ceea ce au dezvăluit descoperirile lor a fost că au fost capabili să blocheze proteinele beta amiloid de la aglomerarea în jurul celulelor. În plus, ele conțin proprietăți antioxidante despre care se crede că protejează celulele din organism.

Extractele de hamei din bere au declanșat, de asemenea, un proces de reînnoire numit căi autofagice.

Cauzele Alzheimer

Potrivit informațiilor de la Asociația Alzheimer, nu există o singură cauză legată de boala Alzheimer, deoarece aceasta se dezvoltă din mai mulți factori, cum ar fi genetica, stilul de viață și mediul înconjurător.

Cu toate acestea, cercetătorii implicați în acest studiu special l-au atribuit proteinelor beta-amiloid, care se găsesc în mod natural, care se adună împreună pentru a forma plăci care se adună între neuroni, perturbând funcția celulară.

Hameiul din Tettnang cultivat într-un oraș din districtul Bodensee din sudul Baden-Württember din Germania a fost cel mai performant, deoarece a ajutat la eliminarea proteinelor care erau dispărute din cauza nivelurilor ridicate de antioxidanți.

Din acest motiv, cei care efectuează analiza cred că hameiul ar putea sta la baza alimentelor pentru a ajuta la prevenirea bolii.

Alte remedii

Fiind o boală complexă, este puțin probabil ca un singur medicament sau intervenție să trateze vreodată cu succes Alzheimer la toți oamenii. Acestea fiind spuse, există câteva medicamente pe bază de prescripție medicală pe care Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) le-a aprobat deja care ajută la gestionarea simptomelor la persoanele cu boală.

Pe 7 iunie 2021, FDA a accelerat aprobarea pentru Aducanumab, un anticorp uman sau imunoterapie care vizează proteina beta-amiloid și ajută la reducerea plăcilor de amiloid. În prezent, este singurul medicament care modifică boala aprobat pentru tratarea bolii Alzheimer.

Studiile clinice pentru a determina eficacitatea aducanumabului au fost efectuate numai la persoanele cu Alzheimer în stadiu incipient sau cu deficiență cognitivă ușoară. Cu toate acestea, cercetătorii continuă să studieze dacă medicamentul funcționează pentru a afecta rata de declin cognitiv a unei persoane în timp.

Ar trebui să rețineți că descoperirile lor nu susțin în niciun caz oamenii să bea mai multă bere, deoarece alcoolul este un factor de risc pentru boala Alzheimer. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că, împreună cu alte remedii, hameiul ar putea servi drept bază pentru alimente care reduc riscul de boli neurodegenerative.

Publicațiile științifice recente legate de studiul MICOIL au furnizat, de asemenea, mai multe tipuri diferite de dovezi care sugerează că uleiul de măsline extravirgin poate întârzia apariția bolii Alzheimer la oameni fără efecte secundare negative. Dacă da, ar oferi încă un remediu posibil.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

România are aprope 1.000 de km de autostradă: Mai avem nevoie de încă 2000 pentru a circula ca în Vestul Europei. Analiză a Asociației Pro Infrastructură

Ziarul Unirea

Publicat

în

România are în acest moment aproape 1000 de kilometri de autostradă, dar pentru a ajunge să circulăm ca în Vestul Europei mai avem nevoie de încă 2000, se arată într-o analiză a Asociației Pro Infrastructură, despre situației autostrăzilor din țara noastră, atât cele existente, cât și cele pentru care s-au încheiat contractele în vederea efecturării lucrărilor.

”Marile proiecte rutiere aflate în execuție, la control! În acest moment, România are 451 kilometri de autostradă și drum expres contractați pentru lucrări cu o valoare totală de aproape 5,9 miliarde euro, construiți de 11 antreprenori generali (asocieri).

Elit - Gustul Desăvârșit

În tabelele și graficele de mai jos găsiți toate detaliile, la zi, de pe toate secțiunile de autostradă și drum expres care au contract de (proiectare și) execuție, inclusiv estimarea noastră realist-optimistă a datei de inaugurare. În perioada următoare vom publica monitorizarea independentă de pe loturile aflate în licitație lucrări și cele aflate în pregătire (licitații și elaborare studii de fezabilitate).

Câteva cifre interesante. Avem 941,58 kilometri de autostradă și 39,85 km de drum expres în exploatare. Dacă-i adăugăm pe cei 13,17 km din A1 Sibiu-Boița care vor fi probabil inaugurați până pe 20 decembrie, ne apropiem la mustață de borna 1000 cu 994,6 kilometri. Mai avem nevoie de încă aproximativ 2000 pentru o rețea rutieră de mare viteză și siguranță (cât-de-cât) completă.

Din cei 2000 rămași, avem acum contracte de lucrări pe 451 kilometri cu o valoare totală actualizată de aproape 5,9 miliarde euro. Cel mai costisitor proiect este lotul 3 Sibiu-Pitești (37 km, 1,08 miliarde euro), urmat de vecinul de la nord (31,33 km, 863 milioane euro).

Liderul în acest clasament este grupul UMB (169 km cu 1,74 miliarde euro), urmat de WeBuild (68 km cu 1,43 miliarde euro) și Mapa-Cengiz (31,33 km cu 863 milioane euro) care-și împart 69% din valoarea totală a proiectelor.”, arată cei de la Pro Infrastructură.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

România va ajuta Ucraina și îi va livra curent electric: A fost efectuat un import de probă de un megawatt

Ziarul Unirea

Publicat

în

România va ajuta Ucraina și îi va livra curent electric: A fost efectuat un import de probă de un megawatt

Compania ucraineană de tranzacţionare a energiei EKU a anunţat că a efectuat duminică un import de probă, de un megawatt de energie electrică, din România, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ucraina se confruntă cu un deficit semnificativ de electricitate după ce Rusia a accelerat în octombrie atacurile cu rachete asupra infrastructurii energetice, ceea ce provocat întreruperi de energie în multe zone.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Importul de electricitate poate deveni un instrument suplimentar pentru stabilizarea sistemului energetic al Ucrainei”, se arată într-un comunicat al EKU postat pe site-ul său.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Cum va fi VREMEA în minivacanța de Ziua Națională a României și de Moș Nicolae: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit prognozei ANM pentru perioada 28 noiembrie – 11 decembrie 2022, în următoare săptămâni vom avea parte de temperaturi apropiate de cele normale perioadei, în majoritatea regiunilor. În a doua săptămână (5 – 11 decembrie) de prognoză sunt estimate perioade cu precipitații, anunță meteorologii.

În Transilvania, la nivelul acestei regiuni media temperaturilor maxime va oscila între 3 și 6 grade. Cele mai calde zile vor fi în intervalul 2 – 4 decembrie, iar cele mai reci în zilele de 6 și 7 decembrie. Temperaturile minime se vor menține în general negative pe tot parcursul celor două săptămâni, valori în jur de 0 grade fiind estimate doar în 3 și 4 decembrie, iar în cele mai reci nopți (7 și 8 decembrie) media acestora va fi de -6…-5 grade.

Elit - Gustul Desăvârșit

Probabilitatea pentru precipitații va crește în a doua săptămână de prognoză (5 – 11 decembrie). Sunt posibile precipitații slabe și în ziua de 2 decembrie.

La munte, intervalul va debuta cu valori termice diurne în medie de -2 grade și minime de -7 grade, apoi până spre finalul săptămânii se va încălzi ușor și treptat, astfel că la nivelul zonei se va atinge o medie a maximelor de 2 grade, iar a minimelor în jurul a -2 grade. În a doua săptămână sunt estimate maxime care vor prezenta o medie zilnică cuprinsă între – 2 și 0 grade și minime ce vor oscila între -7 și 4 grade, cele mai reci zile urmând a se înregistra în perioada 6 – 8 decembrie.

Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea