Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Medicamentele oncologice – din nou în atenţia Ministerului Sănătăţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Sănătăţii a identificat mai multe medicamente, în special oncologice care prezintă disfuncţionalităţi de aprovizionare. Este vorba de medicamente care nu se mai produc sau care există pe piaţă însă aprovizionarea se face cu dificultate deoarece nu mai există un interes comercial din partea producătorilor sau distribuitorilor. Ministerul Sănătăţii s-a întâlnit recent cu specialiştii din Comisia de Oncologie pentru a discuta despre lipsa acestor medicamente oncologice şi a analizat lista celor 25 de substanţe identificate în luna martie ca prezentând disfuncţionalităţi în aprovizionare în cadrul unităţilor sanitare.
Directorul medical al Spitalului Judeţean Alba, dr. Răzvan Curcă, medic oncolog, a declarat că a participat la elaborarea materialului supus dezbaterii la Ministerul Sănătăţii. În opinia acestuia, problemele au fost ridicate de distribuitorii care nu au mai alimentat piaţa românească cu medicamente oncologice ieftine, unii dintre aceştia refuzând să-şi actualizeze autorizaţiile de punere pe piaţă a medicamentelor.
Au fost identificate două produse – Lomustinum şi Carmustinum- care nu se mai produc şi pentru care specialiştii vor modifica schemele terapeutice.
Ministerul Sănătăţii a cerut S.C. Unifarm S.A. ca în fiecare an să achiziţioneze într-un stoc medicamentele în cantităţi stabilite de către Comisia de Oncologie.
Comisia de oncologie a MS a mai propus ca medicamentele oncologice pentru hormonoterapie, factorii de creştere leucocitari şi interferonum, prescrierea să se facă atât pentru farmacii cu circuit închis, cât şi în cele cu circuit deschis, având în vedere că medicamentele respective se pot administra atât în regim de spitalizare cât şi în ambulator. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când se întorc elevii la școală după vacanța de Paște: CALENDAR Evaluare Națională și Bacalaureat 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se întorc elevii la școală după vacanța de Paște: CALENDAR Evaluare Națională și Bacalaureat 2024 Elevii din România reîncep cursurile miercuri, 8 mai, după vacanța de Paște în care au intra din 27 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. După vacanța de Paște, se va desfășura ultimul modul al anului școlar 2023-2024. Elevii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea