Medic român: „200 de oameni se zbat între viață și moarte. De vină e comportamentul populației, nu face decât să dea oxigen epidemiei”

Marți au fost raportate 214 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Mai puține decât în ultimele 5 zile, dar numărul pacienților în stare gravă a crescut. Dorel Săndesc, președintele asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România, a spus că pentru aceasta evoluție sunt de vină toți cei care nu respectă măsurile de siguranță.

Sunt 200 de bolnavi cu COVID-19 în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din țară. Numărul total de îmbolnăviri din România a urcat la 24.505 iar 1.539 de oameni au murit, de la începerea epidemiei și până acum.

ELIT

Dorel Săndesc, președintele asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România: „Evoluția naturală a acestei epidemii este spre scădere, spre stingere. Dar comportamentul populației, nerespectarea regulilor simple de prevenție nu fac decât să resusciteze, să dea oxigen unei epidemii care altfel s-ar stinge mai repede.

Sunt convins că un comportament corect ar putea duce la stingerea, poate nu dispariția, dar stingerea până la un nivel foarte scăzut a numărului de pacienți. Iar faptul că avem in continuare 200 de pacienți la Terapie Intensivă este un lucru serios.

200 de oameni se zbat între viață și moarte și, aproape sigur, din păcate, foarte mulți dintre ei nu vor supraviețui”.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...