Medic pediatru, despre gestionarea cazurilor de COVID-19 la copii: ,,Dacă este asimptomatic sau având o formă minoră de boală, nu trebuie tratat “preventiv” cu nimic”

Medicul pediatru Mihai Craiu a anunţat că în ultima perioadă au fost infectaţi tot mai mulţi copii cu noul coronavirus. În acest context, vine cu o serie de sfaturi pentru tratarea acestora.

„În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru ca au o maladie severă, DIFERITĂ de COVID19, într-un scenariu ce impune spitalizarea. Conform regulamentului INSMC toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR”, a menţionat medicul pediatru.

Elit ELIT

Medicul a explicat că „în vară vedeam 1 caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la cateva ore”

„Deci am reușit!! Iresponsabilitatea unora, prostia altora si nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi “a împins” infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități.
Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu…

Încă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor … ca și adulții ce au maladii similare”, a menţionat dr. Craiu.

Ce trebuie făcut dacă ai un copil asimptomatic. Recomandările medicului Craiu

„Voi atrage atenția asupra unui scenariu ingrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistati COVID19 + este important să știm ce trebuie făcut cu un copil ASIMPTOMATIC. Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat “preventiv” cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați) –

MESAJ DE LUAT ACASA – un copil asimptomatic dupa contact cu un părinte bolnav, COVID+, nu primește profilactic antibiotice. Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, a precizat medicul pediatru.

Sursa: bugetul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419