Rămâi conectat

Politică Administrație

Mediatorii din județul Alba sunt pregătiți să soluționeze litigiile dintre cumpărători și vânzători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați Județeni din România este o entitate organizată în 42 filiale, fără personalitate juridică care asigură implementarea strategiei Consiliului de Mediere, potrivit unui comunicat de presă. Președinții celor 42 entități județene constituie Comisia Consultativă a Consiliului de Mediere. Pentru o mai bună comunicare cu sistemul judiciar există câte un reprezentant ales de mediatori pe lângă fiecare Curte de Apel.

mediere Alba Iulia02”Strategia Consiliului de Mediere își propune un răspuns eficient al profesioniștilor în mediere la nevoile societății civile în ansamblu și la nivelul instituțiilor statului, atât centrale cât și județene”, a declarat Mugur Bogdan Mitroi, președintele Consiliului de Mediere.

Prin această organizare județeană Consiliul de Mediere dorește să răspundă eficient la sistemul judiciar și la Directivele europene SAL și SOL, adică la modificările legislative preconizate să fie aplicate din 9 iulie 2015 ce se referă la rezolvarea litigiilor dintre consumatori și producători.

Avantajele acestui sistem de organizare:

* asigurarea unei permanențe a mediatorilor pentru fiecare instanță în cauzele identificate de acestea ca fiind oportune medierii

* asigurarea calității actului de mediere

* practică unitară

* monitorizarea activității mediatorilor în raport cu instanțele, parchetele și celelalte instituții administrativ-teritoriale

* stabilirii unei strategii eficiente în relația cu sistemul judiciar

Proiectele Corpului Profesional din și ale Consiliului de Mediere

După campania ”Medierea prinde rădăcini” – ce și-a propus plantarea COPACULUI MEDIERII în fiecare oraș reședință de județ din România, Consiliul de Mediere lansează proiectele sociale – ROMÂNIA MEDIAZĂ și O SOCIETATE A DIALOGULUI ce doresc să aducă schimbări în comunitățile locale.

Primul proiect – ROMÂNIA MEDIAZĂ, se adresează persoanelor care în mod normal nu și-ar putea permite serviciile unui mediator și se dorește a fi realizat în parteneriat cu Instituțiile de cult din România: Biserica Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, precum și cu Comunitatea evreilor din România, Comunitatea Musulmană din România etc.

Cel de al doilea proiect O SOCIETATE A DIALOGULUI  își propune să ajute la ridicarea de locuințe sociale și la acordarea de burse pentru orfanii care merg la școală.

Desfășurător al conferinței de presă din data de 18.06.2015, ora 12,00

În desfășurarea conferinței Corpului Profesional al Mediatorilor din Județul Alba a luat cuvântul domnul, Iulian Cîmpean, președinte al CPMJ, care a prezentat conducerea Corpului Profesional ce a luat ființă în urma alegerilor din data de 14.05.2015 și a prezentat strategia Consiliului de Mediere pentru perioada imediat următoare. La nivelul Curții de Apel Alba Iulia s-a ales un reprezentant din rândul mediatorilor domnul, Stamatoiu Ion, care păstrează legătura dintre conducerea CPMJ Alba și instanțele judecătorești.

Domnul, Romulus Horațius Frățilă, vicepreședinte CPMJ Alba a prezentat succint Directiva europeană SAL/SOL nr.11/2013/UE, referitoare la soluționarea alternativă a litigiilor (SAL) și soluționarea online a litigiilor (SOL)  dintre consumatori și producători.

Doamna, Adriana Jurca, vicepreședinte CPMJ Alba a prezentat proiectele Consiliului de Mediere care au fost derutate de curând ”MEDIEREA PRINDE RĂDĂCINI” ce și-a propus plantarea unui copac în fiecare oraș reședință de județ din România, precum și proiectele ”ROMÂNIA MEDIAZĂ” și ”O SOCIETATE A DIALOGULUI”, care se vor desfășura pe o perioadă de 3 luni. (V.N.)

Conducerea CPMJ Alba

IULIAN CÎMPEAN -Președinte CPMJ

ADRIANA JURCA – Vicepreședinte CPMJ

ROMULUS HORAȚIUS FRĂȚILĂ – Vicepreședinte CPMJ

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea