Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO Copacul ”medierii”, plantat la Alba Iulia, la 9 ani de când legea a fost adoptată

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Copacul ”medierii” a fost plantat, miercuri, la Alba Iulia, la 9 ani de când legea a fost adoptată și simbolizează rădăcinile pe care le-a prins medierea, a spus Adriana Jurca, vicepreședintele noului corp profesional al mediatorilor din județul Alba.

Copacul medierii15Evenimentul s-a desfășurat la ora 13.00, din partea administrației locale fiind prezent viceprimarul Gabriel Pleșa.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Anul acesta se împlinesc 9 ani de când legea medierii a fost adoptată. Totuși multă lume nu știe exact ce este de fapt medierea, care este procedura sau în ce domenii se poate apela la un mediator. Este adevărat că în ultima perioada legea medierii a suferit mai multe modificări, dar cea mai importantă modificare a fost cu privire la faptul că părțile nu mai au obligativitatea să participe la ședințele de informare despre mediere. Această modificare a fost în greșit înțeleasă de majoritatea oamenilor, chiar în mass-media s-a vehiculat că medierea nu mai este obligatorie. Din păcate, această știre a dăunat mult profesiei, medierea nefiind niciodată obligatorie, ci doar informarea cu privire la avantajele medierii era obligatorie. Prin urmare, cei care doresc pot alege medierea, fiind o alternativă de soluționare a unui conflict”, transmit mediatorii din Alba prin intermediul unui flyer.

La ceas aniversar, mediatorii au luat decizia să planteze o magnolie, după o consultare prealabilă cu reprezentanți ai administrației locale.

În Alba sunt 100 de mediatori activi.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Mediatorilor Autorizați din județul Alba, a cărei președinte este Mirela Oltean.

[nggallery id=580]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea