La Doha, azi, scrimera „tricoloră” a început ziua cu un duel cu Camille Nabeth (Franța), de care a trecut cu 15-10, apoi a întalnit-o pe Katrina Lehis (Estonia), pe care a învins-o cu 15-9.

Pe măsură ce ziua avansa, confruntările deveneau din ce în ce mai complicate, cel puțin pe hârtie, Ana având de tras în optimi de finală cu Hyojung Jung din Coreea de Sud. De ce era complicat? Pentru că nu-i place deloc stilul asiatic, dar rezultatele din ultimele întâlniri par să o contrazică.

A trecut de spadasina din Coreea cu 15-6, dominând întâlnirea de la un cap la altul. Mai greu i-a fost cu Katharine Holmes din SUA, un duel în care Ana a revenit spectaculos și care a avut nevoie de un minut în plus. 10-9 a fost scorul, Ana reușind tușa de aur în ultimele secunde.

Cu medalia asigurată, spadasina „tricoloră” a dat recital în semifinale, arătând fluență și inspirație în acțiuni: ea a trecut de rusoaica Tatiana Andrușina cu 15-5. În finală, a așteptat-o italianca Mara Navarria, o reeditare a ultimului act de la Doha din 2017.

Ana și-a dorit cu ardoare victoria și a obținut-o inteligent, depășind-o pe adversara sa cu 15-9. S-a lăsat pe genunchi după ultima tușă, epuizată de încă o zi perfectă, încheiată cu lacrimi în ochi, cu privirea spre cer și cu un șoptit „Mulțumesc, tata!”.

Este pentru a treia oară când românca se impune la Doha, după victoriile din 2009 și 2017. În acest sezon, Ana Maria Popescu a ocupat prima poziție în etapa de Cupă Mondială de la Tallinn și locul al doilea la cea de la Havana. Cu trei etape înainte de încheierea perioadei de calificare, Ana e foarte bine poziționată și are asigurat în mare proporție biletul pentru Tokyo, a cincea sa prezență la o ediție a Jocurilor Olimpice.

sursa: gsp.ro