Rămâi conectat

Actualitate

Măști FPP2 periculoase, în spitalele din România. Unifarm: „Au fost înlocuite în 98% din spitale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai multe măşti periculoase provenite din China au fost trimise la spitale din România, de către Unifarm, informează Antena3.

Acestea au fost cumpărate înainte de declanşarea alertei de coronavirus la nivel european, spun reprezentanţii companiei. De asemenea, potrivit acestora, acestea au fost înlocuite în prezent în proporţie de 98%.

Măștile FPP2 (KN95) de la firma de pamperși Daddy Baby, considerate periculoase de Protecția Consumatorilor, au ajuns în mai multe spitale din România, admite Unifarm. Deocamdată, compania nu a transmis cifra exactă către ziar, însă confirmă tranzacția.

“Compania Națională Unifarm a cumpărat mai multe tipuri de măști FPP2 de la diverși fabricanți, printre care și cele care poartă denumirea generică «Daddy Baby»”, punctează Unifarm, care afirmă că, la data contractării, măștile aveau toate certificatele de conformitate.

Ulterior, după ce s-a emis alerta de către Info Cons, Unifarm spune că “am informat toate spitalele partenere despre acest lucru și le-am solicitat retragerea acestor măști în regim de urgență, pentru a putea fi înlocuite cu măști conforme”.

Unifarm menționează, în final, că nu a fost pusă în pericol sănătatea vreunui pacient ori cadru medical și că “măștile au fost înlocuite în 98% din spitale”. Libertatea a solicitat în plus, din partea Unifarm, numărul total al spitalelor în care au fost distribuite aceste măști și cine a fost importatorul lor. Nu a primit vreun răspuns până la ora publicării acestui material.

Măştile de tipul FPP2 au fost achiziţionate din China, dar au fost declarate periculoase de cei de la Protecţia Consumatorului după o atenţionare venită din Belgia.

sursa: stiripesurse.ro libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea