Măști FPP2 periculoase, în spitalele din România. Unifarm: „Au fost înlocuite în 98% din spitale”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Mai multe măşti periculoase provenite din China au fost trimise la spitale din România, de către Unifarm, informează Antena3.

Acestea au fost cumpărate înainte de declanşarea alertei de coronavirus la nivel european, spun reprezentanţii companiei. De asemenea, potrivit acestora, acestea au fost înlocuite în prezent în proporţie de 98%.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Măștile FPP2 (KN95) de la firma de pamperși Daddy Baby, considerate periculoase de Protecția Consumatorilor, au ajuns în mai multe spitale din România, admite Unifarm. Deocamdată, compania nu a transmis cifra exactă către ziar, însă confirmă tranzacția.

“Compania Națională Unifarm a cumpărat mai multe tipuri de măști FPP2 de la diverși fabricanți, printre care și cele care poartă denumirea generică «Daddy Baby»”, punctează Unifarm, care afirmă că, la data contractării, măștile aveau toate certificatele de conformitate.

Ulterior, după ce s-a emis alerta de către Info Cons, Unifarm spune că “am informat toate spitalele partenere despre acest lucru și le-am solicitat retragerea acestor măști în regim de urgență, pentru a putea fi înlocuite cu măști conforme”.

Unifarm menționează, în final, că nu a fost pusă în pericol sănătatea vreunui pacient ori cadru medical și că “măștile au fost înlocuite în 98% din spitale”. Libertatea a solicitat în plus, din partea Unifarm, numărul total al spitalelor în care au fost distribuite aceste măști și cine a fost importatorul lor. Nu a primit vreun răspuns până la ora publicării acestui material.

Măştile de tipul FPP2 au fost achiziţionate din China, dar au fost declarate periculoase de cei de la Protecţia Consumatorului după o atenţionare venită din Belgia.

sursa: stiripesurse.ro libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419