Ziarul Unirea

MARȚI: Caravana literară a scriitorilor, poposește la Sâncel. Școala Gimnazială ,,Ion Pop Reteganul” este gazda primei activități din acest an

Școala Gimnazială ,,Ion Pop Reteganul” din comuna Sâncel este gazda primei activități a proiectului ,,Caravana literară scriitori în școală”, proiect inițiat și coordonat de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba. Evenimentul are loc marți, 22 ianuarie 2019, începând cu ora 13.00.

Intâlnirea elevilor din Sâncel cu scriitorii se va desfășura în contextul sărbătoririi Unirii de la 24 Ianuarie 1859. Alături de scriitorul Dorin Oaidă care își va lansa cu acest prilej cartea ,,Românii la Unire”, la această ediție a caravanei vor mai fi prezenți Ilie Frățilă -primarul comunei Sâncel, scriitorii Ion Brad, Ștefan Tătulescu- Ceaușescu, profesorul Ioan Oprean și Mihai Buia și Ioan Mihălțan din partea ASTRa – despărțământul ,,Timotei Cipariu” Blaj și preoții Brumar Vasile și Daniel Precub. Dorin Oaidă  va aduce în fața elevilor cea mai recentă carte a sa intitulată ,,Românii la Unire”. Cartea ,,Românii la Unire” este un document istoric inedit pe care autorul ei, colonelul Dorin Oaidă, dorește să o aducă și în atenția elevilor din Sâncel, o comună cu o contribuție importantă în realizarea actului Unirii de la 1 Decembrie 1918. Prezentarea cărții va fi însoțită de un dialog între elevi, cadre didactice, autorul Dorin Oaidă și ceilalți scriitori prezenți și de o sesiune de autografe oferite tuturor celor ce vor să intre în posesia cărții.

ELIT

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, Asociațiunea ASTRA – Despărțământul ,,Timotei Cipariu” Blaj, Primăria și Consiliul Local Sâncel și Școala Gimnazială ,,Ion Pop Reteganul” Sâncel. Evenimentul este moderat și coordonat de prof. Daniela Floroian, responsabil de proiect în cadrul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Proiectul face parte din programul de activități al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pentru anul 2019 și are ca scop facilitarea unor întâlniri directe între scriitorii contemporani și elevii din județul Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419