Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Marşul tăcerii, antidiscriminare, la Alba Iulia:”Spune NU discriminării”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 9 noiembrie 2011, între orele 17.30 şi 18.30, la Alba Iulia se desfăşoară o manifestare antidiscriminare organizată de Asociaţia Pakiv România. Manifestarea va consta într-un marş al tăcerii pe traseul Catedrala Încoronării şi Reîntregirii Neamului – str. Vasile Goldiş – B-dul Revoluţiei 1989 – B-dul Transilvaniei – B-dul 1 Decembrie 1918 – retur la troiţa din faţa Catedralei. Scopul acestei manifestări la care sunteţi invitaţi să participaţi în număr cât mai mare, este acelea de a sensibiliza opinia publică asupra efectelor discriminării şi asupra importanţei spiritului tolerant în relaţiile interumane.
La anunţul de mai sus aş dori să fac o completare, aducând nişte precizări de care dumneavoastră, cititorii noştri fideli, trebuie să aveţi cunoştinţă. Nu demult vorbeam despre anumite presiuni, intimidări şi ameninţări la adresa cotidianului nostru şi asupra semnatarului acestui articol. Trebuie să ştiţi că aceste presiuni se fac pe tot felul de căi „subtile”, printre care se află şi denunţarea noastră către diferite instituţii. Un exemplu recent în acest sens este faptul că subsemnatul, solidar cu ziarul, a făcut obiectul unei plângeri din partea unei organizaţii a persoanelor de etnie romă (numele acesteia nu are importanţă), adresată Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, în care ni se imputa publicarea unui articol despre vandalii de etnie romă (dovediţi ca atare, identificaţi şi cercetaţi de Poliţie) care distrug sistematic bunurile Universităţii „1 Decembrie 1918”. Faptul că am scris despre nişte răufăcători dovediţi nu a avut importanţă, ci, iată, s-a considerat „discriminatoriu” faptul că am dezvăluit că aceştia aparţin etniei respective. Şi am fost nevoiţi să ne apărăm prin juristul firmei noastre, am primit două termene de înfăţişare la Bucureşti… Stres, nervi, alergătură, presiune. Pe lângă intervenţia avocatului nostru bine documentată juridic, pertinentă şi la obiect, am mai beneficiat şi de intervenţia unor cetăţeni romi cu influenţă, precum Ilie Petru şi fraţii Gruia şi Viorel Bumbu. Aşa că am depăşit cu brio momentul.
Dar, oricum, e trist faptul că unii găsesc cu cale să lupte împotriva presei libere prin astfel de metode. Aceasta în condiţiile în care niciodată, subliniez NICIODATĂ, la redacţia noastră şi la mine personal, nu au venit persoane de orice etnie (romi, maghiari, germani, evrei etc.) cu sesizări şi reclamaţii, şi să se întâmple să fie ignoraţi! Oricui (şi mai ales romilor necăjiţi) le-am oferit sprijinul nostru. Prin urmare, vă invităm să participaţi mâine, alături de noi şi de organizatorii de la Asociaţia Pakiv, la acest marş al tăcerii!

Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea