Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mărșăluitoarea Mihaela Popa (CS Unirea Alba Iulia) pleacă în Congo! La… Jocurile Mondiale Francofone

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mărșăluitoarea Mihaela Popa (fostă Acatrinei), sportivă legitimată la CS Unirea Alba Iulia, va pleca în… Republica Democratică Congo.

Atleta pregătită de antrenorul Gabriel Avram face parte din delegația României prezentă la a 9-a ediție a Jocurilor Mondiale Francofone (la competiția din Africa va fi prezentă și baschetbalista albaiuliană Alexandra Bobar). Inițial din lotul “tricolor” se vehicula faptul că va face parte și Andrei Gafița (CSM Unirea Alba Iulia), în proba masculină de marș.

Pentru Mihaela este prima participare la Jocurile Francofone, al cărui record, în proba de 10 kilometri marș, este deținut din 2001 de către Norica Câmpean”, a spus Gabriel Avram. Proba de mar; va avea loc vineri, 4 august, la Kinshasa.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

RD Congo, desemnată gazdă în 2019, urma să organizeze aceste Jocuri în 2021, înainte ca pandemia să forţeze o amânare până în 2022, iar apoi până în 2023. Ediţia anterioară, desfăşurată în Cote d’Ivoire în 2017, a reunit aproape 3.500 de participanţi timp de zece zile, inclusiv 2.500 de tineri sportivi şi artişti din 53 de ţări.

Citește și: Alexandra Bobar, baschetbalista din Alba Iulia, cu reprezentativa României la Jocurile Mondiale Francofone

În 2023, Mihaela Acatrinei, sportivă în vârstă de 28 de ani, a devenit campioană națională (martie, la Timișoara), a cucerit medalia de aur la Dudince (Sovacia, în proba de 35 kilometri marș, tot în martie), a terminat pe poziția a 5-a la Balcaniada din Antalya (aprilie) și luna trecută, la București, a fost vicecampioană națională în proba de 20 kilometri marș. Colega sa de club, Ana Rodean are parte în perioada 19-27 august de prezența la Campionatul Mondial de Atletism de la Budapesta


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea