Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Alexandra Bobar, baschetbalista din Alba Iulia, cu reprezentativa României la Jocurile Mondiale Francofone  

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Baschetul feminin românesc va fi din nou reprezentat la Jocurile Mondiale Francofone, selectionata feminină de tineret a României urmând sa participe la cea de-a IX-a ediție a întrecerilor mondiale dedicate țărilor francofone, eveniment sportiv care va avea loc în perioada 28 iulie – 5 august. Din lotul României face parte și Alexandra Mălina Bobar, jucătoarea de 23 de ani din Cetatea Marii Uniri.

Albaiulianca a fost legitimată în ultimul sezon la Agronomia București, poate evolua pe pozițiile 4-5, iar în luna mai a participat la Cupa României 3×3 cu CS Vâlcea (locul 4). Alexandra a început baschetul la LPS Alba Iulia, sub comanda regretatului Nicușor Marcu, având-o colegă de generație, printre altele pe Andreea Fleșer. De la CSU Alba Iulia (unde a evoluat în 2015/2016) a plecat la CSM Târgu Mureș, BC Sirius Mureșul Târgu Mureș, CS Universitatea Cluj-Napoca, Agronomia București (din 2021)

Acvilele s-au antrenat la Cluj-Napoca sub comanda antrenorului principal Ioannis Koukos (din staff face parte și Alexandra Uiuiu, scouter) și vor evolua în cadrul Grupei D, împotriva selectionatelor similare ale Tunisiei, Camerun si Ciad. Cea de-a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei se va desfășura în perioada 28 iulie-5 august, în localitatea Kinshasa din Republica Congo, si va aduna în cadrul întrecerilor dedicate sportivilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani din țările francofone câteva mii de participanți din toate colțurile lumii. Lotul tricolor este alcatuit din Kovacs Renata, Bobar Alexandra Mălina, Anastasescu Florina Cristina, Bumbăcaru Alina, Petrescu Ioana Iulia (toate de la Agronomia Bucuresti), Florea Maria (Olimpia CSU Brașov), Biszak Boglarka (ACS KSE Tg. Secuiesc), Dumitrescu Sarah Alexandra (Cal Poly University – SUA) și Pop Ana Maria (Sepsi SIC Sf. Gheorghe).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la inaugurarea bazei sportive de la Micești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, vor fi prezenți în miercuri dimineață la inaugurarea bazei sportive moderne din cartierul Micești din Alba Iulia. Astfel, municipiul reședință de județ va beneficia de un teren sintetic mult așteptat de ani buni, într-o primă fază inaugurarea fiind estimată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea