Rămâi conectat

Politică Administrație

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Planul de Amenajare a Teritoriului Județean este unul dintre documentele strategice care stau la baza investițiilor derulate în aria administrativă a județului Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Planul de Amenajare a Teritoriului Județean este unul dintre documentele strategice care stau la baza investițiilor derulate în aria administrativă a județului Alba

Consiliul Judeţean Alba este în procesul de actualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean. PATJ-ul este unul dintre documentele strategice care stau la baza investițiilor derulate în aria administrativă a judeţului Alba. Noul PATJ va fi pus în acord cu politicile şi programele de dezvoltare recent elaborate la nivelul judeţului Alba, va evidenţia noile probleme şi disfuncţionalităţi survenite din teritoriu și va propune măsuri pentru diminuarea sau înlăturarea efectelor negative ale acestora.

Citește și: La revedere, „Transalpina de Apuseni” – bun venit, „Transapuseana”! DJ 107I, lotul 1 – aproape finalizat!

Necesitatea actualizării Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţului Alba s-a conturat ca urmare a noilor cerinţe legislative şi a elementelor amenajării teritoriului apărute după integrarea României în structurile europene. Potrivit legii, documentaţia PATJ se actualizează la un interval de 10 ani.

Este vorba despre o documentaţie cu caracter director. Are ca scop transpunerea spaţială a programului de dezvoltare economică şi socială, culturală şi instituţională a judeţului nostru.

Prevederile noului PATJ Alba, odată aprobat, vor deveni obligatorii pentru documentaţiile de amenajarea teritoriului şi urbanism de rang inferior.

PATJ-ul asigură elementele definitorii pentru propunerile de dezvoltare spaţială a unităţilor administrativ-teritoriale situate în limitele judeţului. De asemenea, este un cadru global şi unitar privind posibilităţile de dezvoltare a teritoriului judeţean, în context regional şi naţional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Raul Chiriac, PNL: Ceea ce este rațional nu se măsoară în decibeli

Unirea Ziarul

Publicat

în

Raul Chiriac, PNL: Ceea ce este rațional nu se măsoară în decibeli      În contextul în care opoziția strigă mai tare decât oricine, având senzația că dreptatea aparține celui care o măsoară în decibeli, liniștea dezbaterii despre comasare ar trebui să provină din forța argumentelor. Dacă suntem sinceri cu noi și înțelegem realitatea socială pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea