Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO | La revedere, „Transalpina de Apuseni” – bun venit, „Transapuseana”! DJ 107I, lotul 1 – aproape finalizat!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La revedere, „Transalpina de Apuseni” – bun venit, „Transapuseana”!

DJ 107I, lotul 1 – aproape finalizat! În 15 decembrie 2023 va avea loc recepția pe cei 43 de kilometri ai lotului 1 din DJ 107I Aiud – Bucium

Drumul județean DJ 107I, devenit cunoscut ca și ”Transalpina de Apuseni”, va avea o denumire oficială. Potrivit președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, instituția a făcut demersuri pentru a proteja marca „Transapuseana”, astfel că, de acum înainte, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni va purta acest nume.

Demersul vine în perspectiva în care lotul 1 al drumului, între Aiud și Ponor, în lungime de 43 de kilometri, va fi finalizat. Recepția lucrărilor pe acest tronson este prevăzută pentru data de 15 decembrie 2023.

Citește și: Elis Pavaje, mobilizare de forțe pe Transalpina de Apuseni

”Lotul 1 este finalizat aproape în totalitate, cu excepția unei porțiuni de aproximativ 2 kilometri din municipiul Aiud care va fi gata în cursul acestei săptămâni. A fost turnat asfalt pe o lungime de 45,5 kilometri, până dincolo de Ponor. Pe lotul 1 mai este nevoie și de amplasarea stațiilor de autobuz”, a declarat Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba pentru ziarul Unirea.

Lotul 2, lung de 35 de kilometri, între Ponor și Bucium, va fi finalizat în prima jumătate a anului 2024.

YouTube video

Citește și: VIDEO| Premieră pe Transalpina de Apuseni: A început turnarea primului strat de asfalt de uzură

Potrivit directorului tehnic al diviziei de antreprinză generală din cadrul companiei Elis Pavaje SRL, constructorul șoselei, Cristian Panea, pe lotul 1 au fost finalizate lucrările de consolidări, podurile și podețele dalate, rigolele pentru drenarea apelor pluviale, marcajul rutier (mai puțin zona Aiud) și turnarea ambelor straturi de asfalt, mai puțin în zona în care se lucrează la Aiud. Aici s-au finalizat și consolidările cu piloți forați. Se mai lucrează la amplasarea de indicatoare rutiere, borne kilometrice, separatoare de hidrocarburi și podețe de acces.

Pe lotul 2 se lucrează la 7 poduri din 13 și s-au finalizat în proporție de 90% lucrările de consolidări. „S-au finalizat consolidările la alunecarile de teren și s-a asfaltat primul strat de binder pe aproximativ 18 km. Până la sfârșitul anului se vor mai asfalta aproximativ 10 km, în total fiind 28 km din 35. Estimăm să realizăm și 60% din sistemul de drenare a apelor pluviale. De asemenea, lucrările de terasamente sunt finalizate în proporție de 90%”, a precizat Cristian Panea pentru ziarul Unirea.

Citește și: VIDEO| Primele asfaltări pe Transalpina de Apuseni, DJ 107I

Modernizarea DJ 107 I – Transalpina de Apuseni este cea mai mare investiție pe un drum județean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro, mare parte suportată din fonduri europene. Drumul, în lungime de 78 km, face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) și zona Bucium – Abrud (DN 74), traversând locuri cu semnificații și valențe turistice unice. Drumul va asigura conexiunea dintre localități și va crea noi oportunități pentru dezvoltarea economică și turistică a regiunii, una dintre cele mai sărace din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea