Marian Guț (Unirea Alba Iulia) revine la CS Ocna Mureș! ”Soda dragă” a renunțat la Borșoi, al 10-lea jucător plecat

CS Ocna Mureș a reușit o nouă mutare extrem de importantă în contextul luptei pentru evitarea retrogradării, readucându-l acasă pe Marian Guț, polivalentul jucător ce a evoluat în tur la conjudețeana Unirea Alba Iulia.

A fost dorința mea să mă întorc acasă, pentru a putea fi mai aproape de familie! Încă este o perioada foarte confuză din toate punctele de vedere, cauzată de pandemie, și am decis că e mai bine să revin acum și nu în vară când expira contractul. Să joc pe «Cetate», pentru Unirea Alba Iulia, a fost un vis de-al meu de când eram copil, le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine!! Concluzia, cu un ochi plâng, pentru despărțirea de Unirea, și cu unul râd, întrucât mă întorc la «Soda», echipa mea de suflet”, a explicat Guț.

ELIT

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a fost titular în toamnă la gruparea “alb-negrilor”, unde a ajuns în 2019, după ce echipa ocnamureșană a retrogradat din Liga a 3-a, acesta marcând un gol în prima parte a campionatului, în partida de pe “Cetate”, cu Sticla Arieșul Turda, câștigată de “alb-negri”, scor 2-1.

Originar din orașul salin, unde a deslușit tainele fotbalului, Marian Guț reprezintă prototipul jucătorului ideal pentru un antrenor, prin polivalență, și este a 6-a achiziție reușită de CS Ocna Mureș în pauza competițională (Frențiu, Haiduc, Cioară, Tocu – Industria Galda, G. Goronea – CSO Cugir).

Acesta este “omul bun la toate” și poate acoperi mai multe posturi în formula gândită de Gabriel Cotoară, antrenor ce are mai multe opțiuni tactice: fundaș dreapta, apărător central, mijlocaș lateral sau în fața defensivei. Drept urmare, “Soda dragă” a renunțat la fundașul Zoltan Borșoi, ce reprezintă a 10-a plecare din efectivul turului, după P. Man, Al. Dumitru, Trifan, Vaidasigan, Coltor, Busuioc, Csegoldi, B. Cristea, Șumblea.

ADEZIUNE PLUS

De asemenea africanul Joel Lamah (27 de ani, component al naționalei statului Guineea, fost la Victoria Cluj până vara trecută) a lăsat o impresie bună la pregătire, iar oficialii divizionarei terțe vor să demareze formațitățile pentru obținerea dreptului de muncă și înregimentării, în Cluj fiind înregistrat ca fotbalist amator.

“Soda dragă” va susține sâmbătă, 30 ianuarie, primele teste ale anului, pe terenul sintetic din baza “Dan Anca” din Cluj-Napoca, sub forma unui triunghiular, la ora prânzului, la care mai participă Viitorul Cluj (juniori) și Sticla Arieșul Turda, deși se vehicula și perspectiva descinderii în Valea Domanului pentru un test cu divizionara secundă CSM Reșița. În acest context precizăm că Unirea Alba Iulia a stabilit ordinea dublei de verificare cu CS Hunedoara, primul acasă, în 6 februarie, al doilea, în deplasare, lângă furnale, în 13 februarie.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

adi 29 ianuarie 2021 at 15:18

Vad ca doar plecari,nici o sosire la Unirea.Doamne fereste,in cazul unei noi infectari,cine o sa joace.O sa intre Dascalescu Sr???

Comentariile sunt oprite