Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Marele maestru Andrei Istrățescu a confirmat prezența la Openul Internațional de Șah al României de la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marele maestru international Andrei Istratescu, multiplu campion national al Romaniei, a confirmat vineri prezenta la Openul International de Sah al Romaniei, turneu care va fi gazduit de Hotelul Transilvania din Alba Iulia in perioada 16-23 martie.

Andrei.IstratescuFost campion european de juniori sub 16 ani in 1991, Andrei Istratescu a fost timp de un deceniu liderul echipei de seniori a Romaniei, pentru care a jucat la 7 olimpiade de sah intre 1992 si 2006.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sahistul roman in varsta de 40 de ani, reprezinta in prezent Franta si are un rating FIDE 2609, ceea ce ii acorda statutul de prim favorit al openului de la Alba Iulia. In topul primilor 10 favoriti ai turneului se mai afla deocamdata: MMI Konstantin Tarlev (Ucraina, 2574), MMI Vlad Jianu (Romania, 2570), MI Andreas Heimann (Germania, 2557), MMI Gergely Szabo (Romania, 2558), MMI Vladislav Nevednichy (Romania, 2547), MMI Gyula Pap (Ungaria, 2542), MMI Stelios Halkias (Grecia, 2541), MMI Vadim Shishkin (Ucraina, 2498) si MMI Marius Manolache (Romania, 2495).

Pana in prezent sahisti din 10 tari (Bulgaria, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Moldova, Portugalia, Ucraina, Ungaria si Romania) si-au anuntat participarea la regalul sahist organizat in premiera la Alba Iulia. In paralel cu turneul international, tot in perioada 16-23 martie, se va desfasura Openul Judetului Alba la sah clasic, un turneu in care s-au inscris deja 34 de concurenti si care este deschis jucatorilor cu rating FIDE sub 2300.

Openul international va fi precedat de Openul Judetului Alba la sah rapid, competitie care va fi gazduita de Hotelul Transilvania din Alba Iulia in data de 6 martie, incepand cu orele 15 si la care s-au inscris pana astazi 37 de participanti. Miza principala a turneului de sah rapid este calificarea in turneul international, primii trei clasati urmand sa se alature marilor maestri internationali in Openul International al Romaniei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea