Rămâi conectat

Sport

Marea campioană la gimnastică, Gina Gogean, predă la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia | ”Prima mea pasiune este gimnastica, urmată de cariera didactică”, afirma prestigioasa sportivă!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Multipla medaliată olimpică şi campioană la gimnastică, Gina Gogean este cel mai titrat cadrul didactic al cadrul Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.Gina Gogean Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia 1

Cu o notorietate de renume mondial, marea sportivă ajunsă la 38 de ani a devenit, din toamna anului trecut, lector universitar în cadrul Departamentului de Educaţie Fizică al universităţii din Cetatea Marii Uniri. Una dintre personalităţile marcante ale gimnasticii feminine românesc din anii ’90, componentă a lotului olimpic de la Deva, în vremea când România era o forţă respectată în gimnastica mondială, Gina a obţinut medalii de aur, argint şi bronz la Campionatele Mondiale şi la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) şi Atlanta (1996), iar acum este antrenoare, organizatoare de competiţii, membră în Comitetul Executiv al FRG, doctor în educaţie fizică şi sport, specialitatea gimnastică, dedicându-se în paralel şi carierei universitare. “Am decis să vin la Alba Iulia întrucât aici se construiesc, în plan universitar, multe lucruri interesante. Gimnastica este prima mea pasiune, urmată de cariera didactică”, a spus Gina Gogean Groza. „Cu toţii ne adaptăm în timp şi trebuie să facem transferul cunoştiinţelor acumulate din perioada în care eram elevi şi sportivi şi să le transmitem mai departe celor pe care dorim să-i instruim”, a menţionat reputata sportivă.

*La Alba Iulia, Educaţia Fizică are succes…

După opt ani de predat în diverse universităţi din ţară, fosta mare campioană este actualmente lector universitar în cadrul Departamentului de Educaţie Fizică al Universităţii „1 Decembrie 1918”, din Alba Iulia. „La începutul carierei, am avut cursuri practice, iar apoi, când am obţinut titlul de doctor în gimnastică, la Piteşti, am început să predau şi partea teoretică a disciplinei. În prezent, mă ocup de programul de pregătire al studenţilor la disciplinele «Gimnastică de bază» şi «Gimnastică acrobatică şi sărituri». Mă implic direct în activităţi teoretice şi practice din aria gimnasticii, având rolul de a-i instrui pe studenţi să devină viitori profesori de educaţie fizică sau antrenori de gimnastică, dar implicit şi să devină persoane capabile Gina Gogean Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia 2să preia anumite cunoştinţe, pe care să le trasmită la rândul lor mai departe”, a precizat fosta sportivă.

*Specializarea kinetoterapie, cerută pe piaţa muncii!

Gina Gogean Groza a afirmat că Departamentul de Educaţie Fizică al Universităţii „1 Decembrie 1918”, din Alba Iulia, înfiinţat în urmă cu câţiva ani, are succes în rândul studenţilor, motiv pentru care din acest an universitar s-a înfiinţat o nouă specializare. „Alături de specializarea «Educaţie fizică şi sportivă» care formează profesori şi antrenori, a început activitatea şi specializarea «Kinetoterapie şi motricitate specială » care va forma specialişti foarte ceruţi pe actuala piaţă a muncii. Gimnastica este disciplină de bază la ambele specializări, astfel că toţi studenţii parcurg foarte serios această materie. La Kinetoterapie lucrăm cu prima generaţie, interesată de această specializare, dornică să acumuleze cunoştinţe în domeniu, având astfel posibilitatea, peste 3 ani, de a fi pe piaţa muncii”, a afirmat Gina Gogean Groza. Marea campioană a precizat că este foarte uşor să lucreze cu “învăţăceii”, deoarece mulţi dintre cei care învaţă în cadrul Departamentului de Educaţie Fizică al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia sunt activi la nivel de performanţă în sporturi precum fotbalul, înotul, baschetul, atletismul sau halterele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea