Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Manualul unic pentru elevii din clasa a V-a este plin de greșeli de redactare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Manualul unic din care, timp de două luni, vor învăţa elevii de clasa a V-a este plin de greşeli iar copiii sunt trimişi să studieze pe internet. O recunoaşte şi ministrul Educaţiei: compendiul a fost scris ”pe repede înainte”, în ultimele săptămâni. Reprezentanţii profesorilor consideră că ministerul avea la îndemână o soluţie mult mai simplă.

Ghidul cuprinde 14 materii sintetizate în mai puţin de 300 de pagini şi va fi folosit până când elevii de clasa a V-a vor primi manualele.

Cele 296 de pagini ale compendiului conțin numeroase greşeli de redactare. Spre exemplu, numele pictorului francez postimpresionist Paul Cezanne se scrie, de fapt, cu dublu n, dar în manual e trecut cu unul.

În capitolul dedicat biologiei apar noţiuni neclare precum „vieţuitoarele din mediul mai îndepărtat”, dar şi cuvinte sau definiţii care nu pot fi înţelese de copiii de clasa a V-a: biocenoză, biotop.

Majoritatea profesorilor văd ghidul ca pe un lucru scris în grabă şi care nu se adresează mai deloc elevilor.

„Compendiu sună prea frumos, mai degrabă Cartea cărţilor! Este un material cu care se poate lucra foarte greu, este gândit mai degrabă pentru profesori decât pentru elevi. Din discuţiile purtate cu colegi de diferite discipline din teritoriu mult mai uşor se lucra pe fişe până în momentul în care apăreau toate materialele necesare pentru clasa a V-a. În privinţa acestui compendiu, s-a cam greşit. Nu ştiu care au fost specialiştii consultaţi pentru realizarea lui şi dacă s-au pus în pielea cadrelor didactice care trebuie să folosească materialul respectiv”, a declarat pentru Digi24 Marius Nistor, președintele Federației sindicale Spiru Haret.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea