Rămâi conectat

Cultură Educație

Manifestări organizate la Cugir, cu prilejul ,,Zilei Internaționale a Romilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu prilejul ,,Zilei Internaționale a Romilor”, în orașul Cugir, sunt programate mai multe activități cu caracter cultural și sportiv. Faptul că la nivel local se implementează proiectul „INCLUZIV” – Investiţie Europeană pentru Dezvoltarea Socială în Cugir”, a fost creat un mediu de colaborare și implicare a tuturor partenerilor.

Astfel, prin demersurile de pregătire și prezentare a acestor momente artistice se dorește realizarea de acțiuni care să contribuie la creșterea stimei de sine, de educație interculturală prin promovarea diversității, apelând la educarea populației pentru a-și schimba comportamentul și atitudinea față de diferite grupuri pe care le-ar putea discrimina din cauza stereotipurilor și a prejudecăților.

Evenimentul debutează marți, 08.04. 2019, pe terenul de sport al Colegiului Tehnic ,,I.D.Lăzărescu”, cu un minicampionat de fotbal între școlile gimnaziale din orașul Cugir la care va participa și o echipă condusă de către Cosmin Pienar, președintele Asociației pentru Dezvoltarea Comunitară a Romilor din Cugir. Din partea școlilor activitatea va fi coordonată de către prof. Avram Traian și Cătălin Pașcanu.

Al doilea moment începe de la ora 14.00, la Centrul Cultural Cugir, unde va avea loc un spectacol la care își vor da concursul: Cercul de teatru Cugir coordonat de regizoarea Maria Dodoc, Grupul de Fanfară al Centrului de Cultură Cugir coordonat de Petru Adam, Clubul ,,PRO DANCE” Cugir condus de Sergiu Prodan, Formația ( fanfara ) ,,Illo Romano – grup” coordonat de dnul Mihai Gălan, Grupul format din elevii Școlii Gimnaziale Singidava – coordonatori: Gabriela Pienar și Florica Adam, Grupul artistic al Școlii Gimnaziale ,,Iosif Pervain” coordonat de către prof. Cornelia Mitu.

Momentele artistice cuprind: melodii tradiționale din repertoriul romilor și repertoriul tradițional românesc, dansuri tradiționale ale culturii romilor, dansuri de societate, scenete și piesă de teatru, melodie hip-hop, poezie. Parteneri: Primăria orașului Cugir; Centrul Cultural Cugir; Clubul Sportiv Orășenesc Cugir; SPAS Cugir; Școala Gimnazială ,,Iosif Pervain”; Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea