Rămâi conectat

Politică Administrație

Mandate speciale pentru reprezentanții CJ Alba în AGA la Parcul Industrial Cugir și Drumuri & Poduri Locale

Bogdan Presecan

Publicat

în

sedinta cj albaDouă proiecte de hotărâre privind acordarea unor mandate speciale reprezentanților judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la societățile comerciale „Parcul Industrial Cugir” SA (PIC) și “Drumuri şi Poduri Locale Alba” (DPL), așteaptă aprobarea consilierilor județeni.

Prima hotărârâre prevede acordarea unui mandat special domnului AITAI Marian Florin, reprezentantul Judeţului Alba în AGA la PIC pentru a aproba o nouă majorare a capitalului social al societăţii, cu 200.000 de lei.

În cel de-al doilea caz, în document se precizează faptul că domnul Secară Victor Tudor are nevoie de mandat special, din partea Consiliului Judeţean Alba pentru prelungirea contractele de credit bancar incheiate de DPL cu BCR Alba și Raiffeisen Bank, a căor valabilitate expiră la 20 martie 2014.

 

Raport de specialitate privind acordarea unui mandat special, reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor la societatea comercială „Parcul Industrial Cugir” SA

“Adunarea Generală a Acţionarilor este organul de conducere care decide asupra activităţii acesteia şi asupra politicii economice şi sociale. Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 177/24.10.2013 a fost numit reprezentantul Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor a Societăţii Comerciale “Parcul Industrial Cugir” SA. Ca urmare a acestei hotărâri se impune acordarea unui mandat special domnului AITAI Marian Florin, reprezentantul Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a aproba majorarea capitalului social al societăţii.

Societatea Comercială „Parcul Industrial Cugir” SA solicită susţinere financiară pentru continuarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii din interiorul parcului, fonduri pe care societatea nu le poate acoperi în totalitate din resurse proprii. Pentru primul trimestru al anului 2014 propunem majorarea capitalului social al societăţii cu suma de 200.000 lei.”

Adresa conducerii PIC către CJ Alba: Prin prezenta va informam ca pentru “ Reabilitare / modernizare cai de acces si transport in Parcul Industrial Cugir “ de la data demararii proiectului s-au efectuat lucrări in suma de aproximativ 921000 lei, sume asigurate de Consiliul Judeţean Alba. Pentru continuarea lucrărilor in trimestrul I 2014 solicitam Consiliului Judeţean Alba din bugetul sau, ca aport de capital, suma de 200000 lei.”

Raport de specialitate privind acordarea unui mandat special, reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor la societatea comercială „Drumuri şi Poduri Locale Alba” SA

“Societatea comercială „Drumuri şi Poduri locale Alba” SA s-a înfiinţat ca persoană juridică cu capital integral deţinut de Judeţul Alba şi are ca obiect de activitate principal executarea lucrărilor specifice de drumuri şi poduri (construcţia, întreţinerea, repararea, modernizarea şi exploatarea acestora). Lipsa resurselor de finanţare a activităţii curente se datorează în principal consumării disponibilităţilor financiare în active imobilizate. Societatea a achiziţionat, în anul 2010, în sistem de leasing utilaje şi mijloace de transport marfa (autobasculante, autogredere, buldoexcavatoare, etc), în valoare de 1.965.826 euro. Execuţia contractelor de leasing se va încheia în anul 2014. Achiziţiile în acjtive imobilizate, pe termen scurt, sunt consumatoare de resurse însă pe termen lung ele ar crea surplus de capacitate de finanţare.”

Adresa conducerii DPL Alba către CJ Alba: Avand in vedere, necesitatea prelungirii contractelor de credit, incheiate cu BCR Alba ii Raiffeisen Bank, alaturat va inaintam Raportul privind stabilirea competentei si nivelului de contractare a imprumuturilor bancare curente si totodata va rugam sa faceţi demersurile necesare acordarii unui mandat special domnului Secara Victor Tudor, in calitatea sa de reprezentant al judeţului Alba , in Adunarea Generala a Acţionarilor la SC Dprumuri si Poduri Locale Alba SA. Menţionam ca valabilitatea contractelor se incheie la data de 20 martie 2014.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea