Mănăstiri care îşi sărbătoresc astăzi hramul: Mănăstirea “Sfântul Ilie” din Albac

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Mănăstiri care îşi sărbătoresc astăzi hramul: Mănăstirea “Sfântul Ilie” din Albac

Mai multe lăcaşuri de cult din Transilvania îşi sărbătoresc astăzi hramul, între acestea fiind şi Mănăstirea “Sfântul Ilie” din Albac.

Mănăstirea este aşezată într-un loc pitoresc, lângă Raul Arieş, într-o poenit a pădurii de conifere.

ELIT

Citește și: mesaje de Sfântul Ilie

În fiecare an de hramul mănăstirii biserică şi curtea mănăstirii este neîncăpătoare, fiind plină de credincioşi veniţi din Ţara Moţilor şi nu numai pentru a se ruga şi a asista la slujbă.

Piatra de temelie a fost pusă în 20 iulie 1992 de către I.P.S.Andrei.

Începutul lucrărilor le-au făcut fraţii Irineu şi Vasile Toader – vieţuitori ai schitului Crasna -Prahova – care au ridicat biserica de lemn până la acoperiş.

Între anii 1992-1999 s-a slujit sporadic într-un altar improvizat. În 1994 s-a nivelat terenul, iar în 1997 s-a turnat fundaţia pentru biserică. Din 1999, când s-au aşezat aici cu binecuvântarea episcopului Andrei, preotul Dionisie Ignat şi patru maici de la Mănăstirea Clocociov au început lucrările de construcţie, viaţa duhovnicească şi liturgică.

În anul 2000 s-a terminat primul corp de chilii şi biserica, împodobită în 2002 cu pictură în tehica fresco de către zugravul iconar Adrian Pancu din Târgovişte. Până în 2004 se finalizează lucrările la celelalte clădiri şi anexe, iar în 20 iulie 2005 are loc slujba de sfinţire.

Facebook