Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

Majoritatea parlamentară a respins finanțarea monumentului Unirii din Alba Iulia, reabilitarea Sălii Unirii, modernizarea DN74 și DN 75

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul liberal de Alba – Dan Simedru a discutat despre bugetul de stat pe 2016, adoptat recent de Parlament, insistând pe o serie de amendamente fundamentate pe care acesta le-a propus, dar au fost respinse de majoritatea parlamentară PSD+ALDE în ciuda susținerii acestora în comisiile de specialitate.

Dan Simedru

Deși amendamentele propuse de parlamentarii PNL de Alba, Dan Simedru și Alexandru Pereș au fost respinse, liberalii consideră că s-a făcut totuși un pas în materializarea acestor proiecte de investiții pentru Alba Iulia, o dată pentru că s-a obținut o promisiune din partea vicepremierului Vasile Dâncu cu privire la Monumentul Unirii de la Alba Iulia, cât și de la Ministerul Culturii pentru evenimentele dedicate centenarului Unirii, din 2018, care ar putea include și fonduri pentru reabilitarea Sălii Unirii și a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

 

Unul dintre aceste amendamente propuse de parlamentarii liberali de Alba se referă la “alocarea sumei de 16.750.000 de lei Consiliului Județean Alba pentru conservarea, restaurarea și reorganizarea Sălii Unirii, cât și pentru repararea capitală la Muzeul Național al Unirii din Municipiul Alba-Iulia, județul Alba”.

“Centenarul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, înfăptuită la Alba Iulia, care va fi aniversat pe 1 Decembrie 2018, trebuie să asigure Muzeului Național al Unirii cadrul și suportul financiar-material pentru redefinirea acestei instituții – ca un concept al unui complex muzeal care să reunească identitatea și unitatea națională conferită de patrimoniul de valoare excepțională, al momentului Marii Uniri, în strânsă legătură cu valorificarea patrimoniului arheologic, documentar-istoric și de artă deținut de instituția muzeală de interes național.

Sala Unirii va trebui să fie complet reorganizată, având nevoie de proiectarea și executarea lucrărilor de reparații capitale, reorganizare și amenajare expozițională, astfel încât să se identifice la cel mai înalt nivel cu locul de naștere al României Mari”, se arată în motivaţia amendamentului propus de Simedru și Pereș.

 

Alte amendamente propuse au fost “alocarea sumei de 500 mii lei din bugetul Ministerului Culturii pentru proiectarea realizării obiectivului de investiții ”Monumentul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918” Municipiul Alba-Iulia, județul Alba” și “alocarea sumei de 200 mii lei din bugetul Ministerului Culturii pentru sprijinirea organizării Congresului Spiritualității Românești 2016”.

“În anul 2018 se împlinesc 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a Principatelor Române, iar prin realizarea „Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918” se dorește marcarea cum se cuvine a acestui eveniment”, se arată în motivaţia amendamentului privind finanțarea monumentului.

 

Între amendamentele liberalilor se numără și cel privind „alocarea sumei de 5.000 mii lei pentru finanţarea Companiei Naţionale SALROM S.A. – Salina Ocna Mureş, în vederea reabilitării a 2,7 km din canalul de drenare aflat în administrarea SNS SALROM SA, prin Salina Ocna Mureș”, pentru gestionarea viabilă a riscurilor de surpare.

 

Două amendamente au fost depuse pentru alocarea sumei de 90.000 mii lei pentru întreținere periodică a DN 74, respectiv alocarea sumei de 90.000 mii lei pentru întreținere periodică a DN 75. “Drumul național DN 75 și DN74 se află într-o stare deplorabilă. Acesta necesită urgent intervenții de reparații pentru a fi readus în stare optimă din punct de vedere tehnic, iar traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță”, se arată în motivaţia amendamentului.

 

Alte amnedamente se referă la finațarea unor lucrări de infrastructură rutieră la drumurile județene, respectiv drumuri și poduri din Cenade, Crăciunelu de Jos, Căpriniș – comuna Gîrbova, Șpălnaca – comuna Hopîrta, comunele Poiana Vadului, Rădești, Cergău, Fărău, Șona , Șpring, Pianu, Șugag.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Guvernarea hoției PNL-PSD-UDMR demonstrează, prin fiecare măsură implementată, că are o singură țintă: să sifoneze banii publici.

În repetate rânduri, pesediștii au acuzat foștii miniștri USR că vor să aloce bani din PNRR pentru consultanță, însă când au ajuns la guvernare au uitat subit aceste lucruri. O demonstrează ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, care a semnat recent un contract de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro cu OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Cazul este cu atât mai scandalos, cu cât domnul Rafila a fost, înainte de a ajunge ministru, șeful OMS în România. Cu alte cuvinte, ministrul Rafila alocă o sumă importantă de bani către organizația care din 2014 a fost locul său de muncă. Din 2014 până în 2018, Alexandru Rafila a fost reprezentantul României la OMS și din anul 2018 până în anul 2021 a fost membru în Comitetul permanent al Biroului Regional al OMS pentru Europa și membru în bordul executiv al OMS.

Nu este oare într-un grav conflict de interese ministrul Sănătății, Alexandru Rafila? Câte tunuri va mai trebui să dea PSD până când autoritățile statului să se sesizeze?

Elit - Gustul Desăvârșit

Colegul meu, deputatul Emanuel Ungureanu, a făcut public acest caz și a anunțat că va sesiza Agenția Națională de Integritate și Direcția Națională Anticorupție, fiind vorba de un caz grav care vizează activitatea unui demnitar.
În altă ordine de idei, după 8 luni de mandat la Ministerul Sănătății, pesedistul Alexandru Rafila se laudă la TV cu proiecte moștenite de la USR-iști: proiectele de spitale regionale și fondurile din PNRR pentru cabinetele medicilor de familie.

Proiectele de spitale regionale au fost începute de Vlad Voiculescu în 2016, când era ministrul Sănătății. Singurul „merit” al PSD este întârzierea lor cu 6 ani, iar, în ritmul în care „muncește” Rafila, nu vom vedea nicio cărămidă la aceste spitale până în 2024.

Banii pentru reabilitarea și dotarea cabinetelor medicilor de familie au fost alocați tot în mandatul lui Vlad Voiculescu, cu aprobarea lui Cristian Ghinea, ministrul USR care a coordonat realizarea PNRR.

Marile realizări ale „specialistului” Alexandru Rafila, cel care se visează viitorul președinte al României, sunt demagogia și deturnarea banilor publici spre zone de interes, cum este cazul recent al contractului de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Fățan Luca Petru, de la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box, la cadeți, împotriva unui cetățean englez, însă a pierdut mediul pentru medalie, împotriva unui tânăr de origine ucraineană.

Campionatul Europeană de Box – Cadeți se desfășoară în perioada 10-21 august în Turcia, la Erzum. Sportivul nostru, în vârstă de 14 ani, a boxat la categoria de greutate 66 de kilograme, fiind antrenat de 1 an de către Andrei Dărămuș. Progresul său în această perioadă a fost vizibil. Tânărul a câștigat multe meciuri importante.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Calificarea, în sine, la Campionatul European de Box a reprezentat o performanță importantă. Ne bucurăm de prima victorie, ar fi fost într-adevăr un vis să vină acasă și cu o medalie, dar suntem mulțumiți de prestație. Continuăm pregătirea, nu ne lăsăm și la viitoarele competiții vom fi mai buni”, a spus Andrei Dărămuș.

La lotul național de box, sportivul nostru s-a aflat sub coordonarea profesorului Titi Tudor.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivului, antrenorului și mult succes la viitoarele competiții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marţi, la Bistriţa, că partidul său are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, citat de Agerpres.

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid.

sursă: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare