Majorări de pensii pentru 100.000 de persoane. Recalcularea va începe la 1 octombrie 2018

Un deputat PSD anunță că aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia de recalcularea din oficiu a pensiilor şi de o majorare a veniturilor.

Deputatul Ilie Toma (PSD), unul dintre iniţiatorii amendamentelor votate miercuri de Camera Deputaţilor, la Legea sistemului public de pensii, a explicat că procesul de recalculare a pensiilor pentru aceşti beneficiari va începe la 1 octombrie 2018, principalele categorii profesionale la care se vor aplica noile prevederi fiind foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.

El a arătat că prin noile reglementări privind stagiul minim de cotizare a fost stabilit la 20 de ani de muncă pentru mineri şi 25 de ani pentru siderurgişti.

Efortul bugetar necesar pentru acoperirea sumelor rezultate ca urmare a recalculării pensiilor a fost estimat de către parlamentarul PSD la circa 70 milioane de lei pe an.

Sursa: știrileprotv.ro

Facebook 

2 Comentarii

MARIA 9 iulie 2018 at 9:28

Buna ziua,
Spuneti-ne va rog trebuie sa depunem alte acte la casa de pensii din moment ce avem toate actele la ei.
La televizor asa spune ca trebuie sa cerem recalcularea pentru grupe, d-vs. in artocol spuneti ca nu trebuie.
Va rog sa clarificati acest aspect si cu cei de la casa de pensii Alba Iulia deorece acestia o sa ne poarte pe drumuri.
Multumesc pentru intelegere !

dolfi 9 iulie 2018 at 11:34

in acest moment, o parte din pensii (toate si alea speciale) se platesc din imprumuturi externe… Noi astia mai tineri emigram ca speriati de bombe…
Va fi dureros pentru cei ce raman… Mai ales pentru “pensionari” si asistati social…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...