Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Majorarea accizelor la carburanți aduce scumpiri în lanț: Alte majorări care vor avea loc

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Majorarea accizelor la carburanți aduce scumpiri în lanț: Alte majorări care vor avea loc

Guvernul României a adoptat măsuri ce vor aduce schimbări semnificative în privința costurilor de trai pentru anul 2024, afectându-i pe toți cetățenii.

Într-un demers de a compensa deficitul bugetar, autoritățile au decis majorarea accizelor la carburanți, un aspect ce va influența direct prețurile la benzină și motorină, și implicit, costurile pentru o gamă variată de bunuri și servicii.

În contextul în care anul viitor este marcat de numeroase alegeri în România, coaliția PSD – PNL a demarat deja o campanie electorală ce promite majorări salariale considerabile pentru bugetari, începând cu cei din sectorul educațional. Totodată, această tendință de a cheltui bani în scop electoral va continua și în cazul pensionarilor, o categorie de cetățeni cu o prezență constantă la vot.

Majorarea accizelor la carburanți se va reflecta în mod direct asupra prețurilor la benzină și motorină, având consecințe extinse asupra economiei. Expertul fiscal Adrian Bența a subliniat că noile reglementări prevedeau creșterea accizelor la aceste produse cu 50% din creșterea prețurilor de consum la 1 ianuarie 2024 și cu încă 50% la 1 iulie 2024, generând astfel o creștere substanțială a costurilor.

În plus, șoferii români vor resimți și majorarea amenzilor în trafic, după o perioadă de aproximativ 7 ani în care punctul de amendă a rămas constant. Această măsură, care va aduce punctul de amendă de la 145 la 165 de lei, reprezintă 5% din salariul minim brut garantat în plată, utilizându-se actuala valoare de 3.300 de lei.

Citește și: Salariu mimim in 2024: Cine va beneficia și când urmează sa aibă loc creșterile acordate

De asemenea, salariile bugetarilor vor beneficia de o creștere de 5% începând cu 1 ianuarie 2024, iar indemnizațiile lunare pentru funcțiile de demnitate publică locală și funcțiile asimilate acestora se vor majora, de asemenea, cu 5%. Aceste măsuri ridică semne de întrebare cu privire la modul în care vor fi afectați cetățenii în ansamblu, într-un context economic și social deja provocator.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea, adoptată tacit

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea, adoptată tacit Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea a fost adoptată tacit. În urma unei posibile modificări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea