Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Majorarea accizelor la carburanți aduce scumpiri în lanț: Alte majorări care vor avea loc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Majorarea accizelor la carburanți aduce scumpiri în lanț: Alte majorări care vor avea loc

Guvernul României a adoptat măsuri ce vor aduce schimbări semnificative în privința costurilor de trai pentru anul 2024, afectându-i pe toți cetățenii.

Într-un demers de a compensa deficitul bugetar, autoritățile au decis majorarea accizelor la carburanți, un aspect ce va influența direct prețurile la benzină și motorină, și implicit, costurile pentru o gamă variată de bunuri și servicii.

În contextul în care anul viitor este marcat de numeroase alegeri în România, coaliția PSD – PNL a demarat deja o campanie electorală ce promite majorări salariale considerabile pentru bugetari, începând cu cei din sectorul educațional. Totodată, această tendință de a cheltui bani în scop electoral va continua și în cazul pensionarilor, o categorie de cetățeni cu o prezență constantă la vot.

Majorarea accizelor la carburanți se va reflecta în mod direct asupra prețurilor la benzină și motorină, având consecințe extinse asupra economiei. Expertul fiscal Adrian Bența a subliniat că noile reglementări prevedeau creșterea accizelor la aceste produse cu 50% din creșterea prețurilor de consum la 1 ianuarie 2024 și cu încă 50% la 1 iulie 2024, generând astfel o creștere substanțială a costurilor.

În plus, șoferii români vor resimți și majorarea amenzilor în trafic, după o perioadă de aproximativ 7 ani în care punctul de amendă a rămas constant. Această măsură, care va aduce punctul de amendă de la 145 la 165 de lei, reprezintă 5% din salariul minim brut garantat în plată, utilizându-se actuala valoare de 3.300 de lei.

Citește și: Salariu mimim in 2024: Cine va beneficia și când urmează sa aibă loc creșterile acordate

De asemenea, salariile bugetarilor vor beneficia de o creștere de 5% începând cu 1 ianuarie 2024, iar indemnizațiile lunare pentru funcțiile de demnitate publică locală și funcțiile asimilate acestora se vor majora, de asemenea, cu 5%. Aceste măsuri ridică semne de întrebare cu privire la modul în care vor fi afectați cetățenii în ansamblu, într-un context economic și social deja provocator.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea