// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

12 Martie – Ziua Gărzii Naționale de Mediu

Ziua Gărzii Naționale de Mediu este sărbătorită, în fiecare an, la data de 12 martie, fiind instituită prin Ordinul de ministru nr. 224 din 27 februarie 2007.

La 12 martie 2003, Guvernul României a înființat Garda Națională de Mediu, un corp specializat de inspecție și control, care urmărește respectarea legii în domeniul protecției mediului, în scopul prevenirii și descurajării fenomenelor infracționale. Înființarea Gărzii Naționale de Mediu s-a impus ca o măsură pentru conservarea resurselor naturale și pentru asigurarea unui mediu sănătos, în condițiile creșterii numărului de factori care poluează mediul, a actelor și a faptelor infracționale la adresa fondului forestier și cinegetic, precum și a creșterii agresivității autorilor acestora, se arată pe site-ul oficial al instituției, http://www.gnm.ro.

Garda Națională de Mediu este o instituție publică și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, se arată în Hotărârea nr. 1005/2012 privind organizarea și funcționarea Gărzii Naționale de Mediu. Totodată, Garda Națională de Mediu coordonează Corpul Voluntarilor de Mediu.

Prin Ordinul de Ministru nr. 224 din 27 februarie 2007, ținându-se cont de momentul înființării instituției, data de 12 martie a fost declarată Ziua Gărzii Naționale de Mediu. Cu acest prilej, au loc evenimente care promovează un mediu sănătos și echilibrat ecologic, precum și îmbunătățirea permanentă a stării factorilor de mediu și implementarea normelor europene pentru protejarea mediului.

Sursa: agerpres.ro

Salvează

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419