Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Salariul minim în 2024: Cine va beneficia și când urmează sa aibă loc creșterile acordate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariul minim în 2024: Cine va beneficia și când urmează sa aibă loc creșterile acordate

În prezent, salariul minim brut este stabilit la 3.300 de lei, ultima majorare având loc în octombrie 2023.

Salariul minim pe economie în România urmează să cunoască o creștere semnificativă în a doua jumătate a anului 2024, conform negocierilor aflate în desfășurare între Guvern, sindicate și patronate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Surse politice dezvăluie că discuțiile cu sindicatele și patronatele au ca scop o nouă majorare în cursul anului 2024, iar aceasta ar putea avea loc abia în vara aceluiași an. Începând cu 1 iulie 2024, există posibilitatea ca salariul minim brut să ajungă la 3.700 de lei lunar pentru români.

Această propunere vine în cadrul eforturilor de a îmbunătăți nivelul de trai al salariaților și de a asigura o distribuție echitabilă a câștigurilor în diferite sectoare ale economiei. Totodată, se ia în considerare prelungirea scutirii de taxe de 200 de lei pentru încă șase luni, începând din anul viitor.

Dacă această propunere va fi implementată, se va înregistra o majorare de 12,12% față de salariul minim din 2023, elevându-l la 3.700 de lei brut. Astfel, angajații ar urma să beneficieze de o creștere de 400 de lei la salariu.

Citește și: Carduri sociale 2024: Care sunt criteriile de acordare și cine sunt românii care vor primi ajutorul de la stat

Calculat la nivel net, fără includerea scutirii de 200 de lei, salariul ar ajunge la 2.239 de lei, reflectând o majorare de 160 de lei în comparație cu nivelul actual de 2.079 de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 7,7%.

Această măsură de majorare a salariului minim brut la 3.700 de lei ar urma să aducă beneficii unui număr semnificativ de salariați, mai precis 1.813.197 de persoane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea